cookie-og-privatlivspolitik
12-25-årige kan fra starten af det nye år få gratis og anonym rådgivning af voksne fra HeadSpace, der hører under foreningen, som forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen er medstifter af.

2

Billeder

12-25-årige kan fra starten af det nye år få gratis og anonym rådgivning af voksne fra HeadSpace, der hører under foreningen, som forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen er medstifter af.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Unge sikres gratis rådgivning i nyt projekt

HeadSpace åbner dørene i Nykøbing først i det nye år.
21. november 2020 kl. 17:31 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Et nyt initiativ åbner først i det nye år dørene i Nykøbing og sikrer gratis rådgivning til unge mellem 12 og 25 år.

Projektet HeadSpace hører under foreningen Det Sociale Netværk, som er stiftet af blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Formålet er at styrke forbyggende indsatser i kommunen som en del af det af kommunens tværpolitiske mål, der hedder "alle kommer godt fra start i livet - gennem hele livet".

Sådan lød det under mødet i børn, familie og uddannelsesudvalget mandag, hvor politikerne blev orienteret om aftalen.

Formand Simon Hansen (S) kalder det rigtig dejligt, at Det Sociale Netværk også har blik for Lolland-Falster.

Annonce

- Vi har en måske lidt særlig befolkningssammensætning på Lolland-Falster, og de vil bidrage med hjælp til at klare de udfordringer, der kan være i det. Det er vi rigtig glade for, siger han med henvisning til, at også Lolland Kommune har lavet en aftale med Det Sociale Netværk.

Her påtænkes tilbuddet at blive placeret i Nakskov.


Vigtigt tilbud

Det er Center for Børn og Familie og Center for Arbejdsmarked i Guldborgsund Kommune, der har indgået samarbejdet med Det Sociale Netværk.

Det ligger endnu ikke fast, hvor præcis tilbuddet skal ligge i Guldborgsund Kommune, udover at det vil blive i Nykøbing. En præcis startdato er heller ikke helt klar.

Til formålet dækker "Det Sociale Netværk" omkostninger til husleje og hjælper til med personaleomkostninger, så kommunen kun skal betale for en deltidsstilling på 15 timer.

Annonce

Den skal nu besættes, og der skal findes en række frivillige, der kan give rådgivning, som er gratis, åben og anonym. Simon Hansen er spændt på, hvor efterspurgt initiativet bliver:

- Jeg tror, at det er vigtigt, at tilbuddet er der, at man kan komme hen på neutral grund og kan tale med andre voksne end dem, man normalt ser, om det, der tynger en og giver udfordringer i hverdagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

Annonce

ANNONCE