cookie-og-privatlivspolitik
Gartner Glenn Olsen og Camilla Tine Jacobsen er bekymrede for de unge.

3

Billeder

Gartner Glenn Olsen og Camilla Tine Jacobsen er bekymrede for de unge.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Unge sniffer lightergas på kirkegård

- De trænger jo til noget hjælp, de unge mennesker.
26. november 2021 kl. 19:20 Af Andreas Johansen

NYKØBING En hyggelig gåtur, der egentlig mest handlede om at få klippet lidt grønt fra arealerne bag Nordre Kirkegård i Nykøbing, endte i mandags ganske anderledes for Camilla Tine Jacobsen. Hun bor i området og kommer tit forbi kirkegården. Men det syn, der bød hende mandag aften, var ikke noget, hun var vant til.

- Jeg ser, at der ligger en masse beholdere med lightergas og flyder herinde i skoven. Først bliver jeg egentlig bare sur over, at der er nogen, der behandler stedet som en losseplads, og jeg kontakter gartnerne her på stedet, forklarer Camilla Tine Jacobsen.

De har over flere omgange oplevet, at der skulle samles op efter unge, der har brugt arealerne til at misbruge lightergas.

- Så handler det jo pludselig ikke så meget om svineriet for mig, men om, at man på en eller anden måde kan gøre noget for at få nogen i tale om det her - for den slags er altså virkelig farligt, og det er forfærdeligt at høre, at nogle unge har behov for at sniffe den slags, forklarer Camilla Tine Jacobsen.

En gåtur i krattet torsdag formiddag viser, at der er blevet ryddet op - det har gartnerne taget sig af. Vi går videre rundt blandt gravstene og julegran, der er ved at blive lagt på plads, og finder en af de gartnere, der har fingeren på pulsen.

Annonce

- Jo, det har vi oplevet nogen gange. Her for ja, måske en måneds tid siden, fandt vi en yngre mand, som simpelthen lå nede på jorden helt omringet af de her dåser med lightergas. Vi spurgte, om han kendte noget til det, men det benægtede han. Men det er noget, vi rydder op i i ny og næ, forklarer gartner Glenn Olsen.

Beholderne ligger ganske rigtigt stadig i containeren, da vi lige kigger, om de er der endnu. Glenn Olsen estimerer, at de fandt et sted mellem 20 og 30 beholdere, da Camilla Tine Jacobsen påpegede det i starten af ugen.

Generelt er der lidt udfordringer med unge mennesker, der bruger de grønne arealer til at drikke alkohol eller ryge ting, der ikke er helt lovlige på dansk jord.

- Det er jo nogle unge mennesker, der ikke har det godt. De skal jo have hjælp. Jeg talte med en kvinde, der ofte går ture i området med sin hund, og hun oplever dem tit sidde her i aftentimerne, og det skaber en utryg stemning. Jeg har prøvet at tage fat i SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi, red.) her i kommunen for at høre, om de kan gøre noget for dem, men indtil videre har jeg ikke modtaget noget svar, forklarer Camilla Tine Jacobsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE