cookie-og-privatlivspolitik
Fremtiden for E55 skal diskuteres på Christiansborg.
Fremtiden for E55 skal diskuteres på Christiansborg.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Usikker igen, igen

E55 er i vælten endnu en gang.
16. maj 2021 kl. 09:10 Af Andreas Johansen

GULDBORGSUND Tirsdag lancerede Venstres folketingsgruppe sit forslag til, hvordan et kommende transportforlig kunne se ud.

Særligt to projekter må siges at være aktuelle for Folketidendes abonnenter - ideen om et fremskudt færgeleje ved Tårs på Vestlolland og så hvad der skal ske med det stykke af E55, der forbinder Nykøbing med motorvejstilkørslen.

For en håndfuld uger siden spillede regeringen sit forslag ud. Den ville gerne en moderat opgradering af strækningen, der transporterer i omegnen af 23.000 biler og lastbiler i døgnet.

Det, der i Vejdirektoratets udlægning af mulighederne kaldes en "0+-løsning", og som mest af alt byder på et par rundkørsler. En løsning, der skal redde liv, og som vil koste omkring 50 millioner kroner at udføre.

Men Venstre er af en anden holdning. Herfra lyder det i forslaget, at det er den helt store opgradering af Gaabense- og Nykøbingvej, vi er ude i.

Annonce

Den løsning, fagfolk har døbt "2+2", fordi den rummer to vejbaner i hver retning. En løsning, der er berammet til at koste en halv milliard - ti gange mere, end Socialdemokraternes løsningsforslag.

Venstres løsning vakte glæde blandt flere af de lokale politikere - herunder både borgmester John Brædder (G) og Socialdemokratiets spidskandidat i Guldborgsund Kommune, Simon Hansen.

Begge har i flere år arbejdet for, at den omfattende løsning bliver den, der peges på fra Christiansborg.


En grim overraskelse

Men et andet sted, et sted blot et stenkast fra den vej, det hele handler om, vakte Venstres udmelding den modsatte reaktion.

Stine Steffensen, der bor i anden række til E55, har ad flere omgange fortalt om sin modvilje mod den store løsning til Folketidende.

Annonce

Og at den nu bliver smidt på bordet igen føles mest af alt som en spand kold vand i ansigtet.

- Da regeringen kom med deres udspil, så var vi jo glade. Det lod til, at vi ikke skulle have en firsporet vej som nabo. Men da jeg så kan se i Folketidende tirsdag, at Venstre smider det løsningsforslag tilbage på bordet, så bliver jeg overrasket, forklarer Stine Steffensen.

Hun ærgrer sig over, at uvisheden om, hvorvidt hendes hus i yderste konsekvens skal eksproprieres og rives ned, nu igen melder sig.

- Nu er vi jo reelt set i farezonen igen. Jeg føler, at politikerne bliver ved med at rode rundt i det, og det er lidt uheldigt. Borgmesteren (John Brædder, red.) talte selv om, at vi skulle finde en løsning hurtigst muligt, så os der bor ved vejen kan komme videre med vores liv med vished om, hvad der skal ske, men det synes jeg ikke rigtig, der bliver gjort, udtaler Stine Steffensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE