Annonce
Guldborgsund

V-folk: Lose kan hjælpe på meningsmålinger og valg

Søndag blev Stephanie Lose officielt valgt som ny næstforkvinde i Venstre. Det skete ved et ekstraordinært landsmøde, der foregik digitalt, og hun er derfor fotograferet gennem en tv-skærm. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Stephanie Lose er ny næstforkvinde i Venstre, og hun er det perfekte valg og vil give ro i partiet, mener lokale partifæller.

GULDBORGSUND Venstre fik søndag en ny næstforkvinde i form af Stephanie Lose, og det valg er der stor opbakning til blandt ledende Venstre-folk i Guldborgsund Kommune.

Hun kan være med til at hjælpe partiet ud af den sump, det på nuværende tidspunkt befinder sig i i meningsmålingerne, hvor blandt andet Epinions måling for DR, der blev offentliggjort søndag, giver partiet 13,3 procent af vælgernes krydser.

Den tiltro har blandt andre byrådsmedlem Claus Bakke (V), der også sidder i regionsrådet i Region Sjælland og derfra kender hende via hendes position som forkvinde for Region Syddanmark samt for Danske Regioner.

- Det vil hun helt klart kunne, siger han og tilføjer, at hun også vil kunne hjælpe partiet lokalt i Guldborgsund og regionen frem mod byråds- og regionsrådsvalgene i november:

- Hun er sådan et godt menneske, og rigtig mange mennesker vil kunne se sig i hende.

Ole K. Larsen (V), byrådsmedlem og partiets borgmesterkandidat, påpeger, at det ikke er hendes rolle.

- Hun gør ret klart, at hun skal arbejde på de interne linjer, mens det andet er Jakobs (Ellemann-Jensen, red.) opgave. Men Venstre står stærkest, når der snakkes politik, og det tror jeg, at vi kan komme til nu, siger han og uddyber:

- Vi har også tidligere været udsat for, at vi skulle forholde os til personer og ikke politik, og det er ikke det, vælgerne vil. Nu kan vi frem mod kommunalvalget se på, hvad vi får gennemført lokalt, ikke hvem der står i spidsen landspolitisk.

En lang og sej kamp

Også Bo von Würden, formand for Venstre i Guldborgsund, tror, at valget får positiv betydning.

- Man plejer at sige, at opbakningen på landsplan slår igennem en halv gang lokalt, så der er ingen tvivl om, at får vi ro, så vil det hjælpe ved lokalvalg, siger han, men tilføjer dog, at situationen lige nu fordrer ikke, at partiet skal gå frem.

Både han og Henrik Høegh-Andersen, bestyrelsesmedlem i Venstre i Guldborgsund og Kredsformand, påpeger dog, at hun ikke kan rykke det alene.

- Men vi skal have ro på de indre linjer, og det kan blive en lang og sej kamp, siger sidstnævnte og fortsætter:

- Vi har ser i andre partier, for eksempel Konservative, der var nede i mange år efter deres ballade, og Socialdemokratiet efter deres formandskamp, at det er svært, men der er ikke andet at gøre end at trække det op nedefra.

Han hentyder også til tidligere personsager på landsplan, herunder forhenværende statsminister og nuværende løsgænger Lars Løkke Rasmussens tøjsag, som også ramte lokalt.

- Alt andet end lige vil det landspolitiske smitte af, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikrer sammenhæng

Stephanie Lose (V) blev valgt til næstforkvinde ved et ekstraodinært landsmøde. Det stod allerede flere dage før klart, at det ville blive uden modkandidat, modsat ved kampvalget i september, 2019, hvor forgængeren, Inger Støjberg, slog Ellen Trane Nørby.

Ingen i firkløveret af lokale Venstre-folk kan komme på en anden partifælle, de hellere så få posten. De mener, der nu vil komme ro på i ledelsen.

- Noget, jeg hæfter mig ved i hendes tale, er, at hun vil redefinere den her post, at hun vil lægge energi på de indre linjer. Jeg kan lide hendes tilgang, at "hvis folk udenfor Venstre synes, at jeg er kedelig, så er det lige meget, for jeg skal ikke stå frem, jeg skal arbejde internt", siger Ole K. Larsen, der nævner, at hun er kendt for at være arbejdsom, inden han tilføjer:

- Hun kan sikre sammenhængskraften mellem det regionale og lokale og det landspolitiske, og det er helt rigtigt. Det er hendes opgave, så vi i baglandet står stærkere med det her, og det er jeg glad for.

  • Søndag blev Stephanie Lose officielt valgt som ny næstforkvinde i Venstre. Det skete ved et ekstraordinært landsmøde, der foregik digitalt, og hun er derfor fotograferet gennem en tv-skærm. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Annonce
Annonce
112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

112

Tyskland skærper grænsekontrollen til EM i fodbold: Scandlines følger udviklingen