cookie-og-privatlivspolitik
De 40 lærere, der arbejder i Nykøbing, mødtes der, mens de øvrige 160 var med fra de fem andre byer, VUC Storstrøm har afdelinger i. Der blev blandt andet quizzet og holdt oplæg, som kunne følges på storskærm.

2

Billeder

De 40 lærere, der arbejder i Nykøbing, mødtes der, mens de øvrige 160 var med fra de fem andre byer, VUC Storstrøm har afdelinger i. Der blev blandt andet quizzet og holdt oplæg, som kunne følges på storskærm.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

VUC vinder på endnu mere digital hverdag

Digitale løsninger vil få store positive effekter, mener VUC-ledere
07. august 2020 kl. 07:43 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Det lyder måske ikke videre sindsoprivende, at VUC Storstrøm onsdag for første gang havde lagt det årlige pædagogiske møde, der går forud for skolestarten på mandag, om til at være digitalt.

Men det har faktisk mange positive afledte effekter, at medarbejderne ved årets møde indfandt sig på hver deres lokale arbejdsplads og derfra mødtes via Teamviewer på storskærme, fremfor alle at mødes samlet et sted. Det mener både uddannelseschef i Nykøbing-afdelingen Sara Langerup og vicedirektør Laila Emiliussen-Hougaard.

- Vi prøver at praktiskere det, eleverne gerne skal (at mødes digitalt, red.), og det er vigtigt at gå foran. Det er vigtigt stadig at mødes, men vi vil gerne være en hybrid skole, der kombinerer tilstedeværelse med digitale møder. Jeg kan godt forestille mig, at vi gør det sådan her igen næste år, siger førstnævnte og fortsætter:

- Jeg har i foråret også holdt MUS-samtaler via nettet, og der har været en stor fortrolighed alligevel.

Laila Emiliussen-Hougaard påpeger, at digital undervisning kan have afgørende betydning for, at skolen fortsat kan være vidt geografisk repræsenteret, set i lyset af den demografiske udfordring, landsdelen kæmper med.

- Befolkningstallet falder, og vi vil sikre uddannelsesmuligheder også på tyndt befolkede steder. Mange vil falde fra, hvis de (i tilfælde af lukninger af nogle uddannelsessteder, red.) ikke kan få det til at hænge sammen med transporten, siger hun, mens Sara Langerup supplerer:

- Ikke alle kursister er lige flytbare, og nogle vil falde fra, hvis de pludselig skal fra Nakskov til Nykøbing. Vi skal gøre det så nemt som muligt for dem at vælge uddannelse til frem for ufaglært arbejde eller lediggang.

Tiltaget var lavet for ikke at samle for mange mennesker på et sted her under coronapandemien, og dertil var mødeformen også godt for miljøet og effektiviteten.

- Der er altså langt fra Nakskov til Fakse, hvis man skal til et møde, slutter Sara Langerup.

Læs også artiklen "Snart klar til at tage imod elever" i FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce