cookie-og-privatlivspolitik
Selv om der i øjeblikket ikke kører passagertog ved Nykøbing Station, er der stadig tog på skinnerne, blandt andet arbejdstog.

5

Billeder

Selv om der i øjeblikket ikke kører passagertog ved Nykøbing Station, er der stadig tog på skinnerne, blandt andet arbejdstog.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Vagter advarer forældre: Elever skyder livsfarlig genvej

Frygter, der vil ske en dødsulykke på jernbanesporene.




08. september 2021 kl. 19:40 Af David Arnholm

NYKØBING Dagligt sætter børn, unge og voksne livet på spil for at spare et par minutter. De vader over jernbaneskinnerne gennem Nykøbing på strækningen nord for stationen i stedet for at tage den sikre vej ad Vesterskovvej.

- Mandag tog vi tre skolebørn, fortæller Jørgen Larsen, som er teamleder i vagtfirmaet Global Security Service, der er hyret af Banedanmark til at passe på området under de igangværende sporarbejder.

- Det er et arbejdsområde, og der er ikke nogen, der må færdes der, siger han og tilføjer, at han og kollegerne frygter, at det ender galt.

- Der bliver kørt arbejdskørsel, og hvis de kommer bakkende med de store maskiner, ser de ikke, at der går nogen. Og det er på et af de steder, der er allerflest spor, og det gør det ikke bedre, bemærker Jørgen Larsen.

Han fortæller, at vagterne tidligere har kontaktet både Sophieskolen og Realskolen.

Annonce

- Det løste det i en kort periode, men nu ser vi det igen. Og at forældrene ikke er mere opmærksomme på det er katastrofalt, bemærker Jørgen Larsen og tilføjer, at det ikke kun er børn, der tager den farlige genvej.

- Der er også nogle, vi har taget, der kommer fra Sosu-skolen - selv de aldersgrupper gør det. Og der er også nogle, der er ældre. Men det er hovedsageligt børn, vi tager, siger han.

Jørgen Larsen tilføjer, at der også har været problemer med gymnasieelever, som har villet gå via Godsbanevej og en sti til perronen for at komme til 7-Eleven-butikken på stationen.

- Det har vi fået stoppet, men at de går over sporet er meget værre, bemærker han og fortæller, at vagterne har været på sikkerhedskursus for at måtte være i området.

Det gælder også vagten Jimmy Birk, som Folketidende møder tirsdag formiddag.

Annonce

- Der er åbenbart nogle folk, der ikke forstår alvoren i det. Folk skrår bare over, men lige pludselig er der altså nogen, der bliver ramt af et tog, for der er arbejdskørsel og godstog og alt muligt, der kommer forbi, og de forventer ikke, der kommer nogen, siger han og fortæller, at det ikke kun er skoleelever, men også hundeluftere og cyklister.

- De virker ligeglade. Og vi havde også en kørelærer, der kørte ind på byggepladsen, selv om der er skilte med indkørsel forbudt!

Undskyldningen går igen:

- Folks undskyldning er hver gang, at det vidste de ikke, og det har de aldrig hørt. "Vi er bare lige ude at gå". Men vi vil meget gerne undgå, der er nogen, der bliver kørt ned. Man overlever ikke at få et tog på sig. Så slutter det. Det gør av! Og jeg vil gerne undgå at skulle ud at samle nogen op fra det spor.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE