cookie-og-privatlivspolitik
Det var næsten for varmt ...
Det var næsten for varmt ...
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Varmen redder ikke dårligt forår

Vores Nykøbing og andre aktører arbejder for at få skabe liv i byen med endnu flere koncerter
10. august 2020 kl. 13:37 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Fredag aften var det muligt at handle både udsalg og nye efterårsvarer i Nykøbings butikker indtil klokken 22.00. Og det blev en fin handelsdag, der dog ikke slog nogen rekorder, lyder det fra direktør i Vores Nykøbing André Andersen.

For selvom Late Night endelig var begunstiget med godt vejr, så var det nu næsten for varmt til, at besøgende i byen kunne holde ud at shoppe. Mange dukkede i stedet op efter klokken 19.30, da lidt af varmen var aftaget.

Til gengæld benyttede mange sig af muligheden for at købe en kold øl eller sodavand ved en café på Torvet, imens de blev underholdt af musik.

- Og det er en måde at forsøge at redde det for mange butikker og restaurationer fortabte forår, hvor nogle har tabt rigtig mange penge, siger André Andersen.

- Kigger man på handlen generelt, har nogen tabt rigtig mange penge i perioden med nedlukning. Og der skal noget til at få dem tilbage igen. Men vi må kæmpe og gøre det attraktivt at handle i Nykøbing.

Og her kommer de daglige koncerter på Torvet ind i billedet. De er lavet i samarbejde med Brandmuseet og har været velbesøgte. Selvom søndag 9. august oprindeligt var sidste dag i koncertrækken, er perioden nu forlænget med august ud.

- Vi har koncerter hver dag for at vise turisterne, at vi er en aktiv handelsby med masser af liv.

André Andersen understreger, at medarbejdere hjælper tilskuerne med at sætte sig med en meters afstand til sidemanden. Det gælder også de tirsdagskoncerter, som Nykøbing F. Revyen er med til at arrangere - nu på tirsdag med Keld og Hilda Heick.

Derudover har Teatret Masken med hjælp fra et tilskud fra Kulturministeriet kunne arrangere flere gadeteaterarrangementer.

Generelt ligger handelslivet et stykke foran sidste år, da renoveringen af Torvet påvirkede byen meget.

- Nu kan man gøre ophold og få en forfriskning, og det har været tydeligt, at der har været pres på parkeringspladserne. Mange har kørt lidt forvildede rundt. Selv Cementen har været fyldt op, uden at der har været nogle sportsbegivenheder.

Han håber, at turistsæsonen kan fortsætte lidt endnu. Gerne med hjælp fra byrådet i Guldborgsund i forhold til at støtte op om sommerhusområder.

- Det gælder også de store sommerhuse, som kan sikre os nogle kunder lidt længere inde i skuldersæsonen. Det er de turister, der giver mulighed for en god handel i Marielyst og Nykøbing i mere end et par uger i sommerferien.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce