cookie-og-privatlivspolitik
Benny Staal er vred og frustreret over placeringen af en vaskehal og et tankanlæg på nabogrunden på Nordensvej. Hans klage til Planklagenævnet er delvist blevet imødekommet, og kommunen skal nu genbehandle placeringen.

2

Billeder

Benny Staal er vred og frustreret over placeringen af en vaskehal og et tankanlæg på nabogrunden på Nordensvej. Hans klage til Planklagenævnet er delvist blevet imødekommet, og kommunen skal nu genbehandle placeringen.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Guldborgsund

Vaskehal genbehandles

- Hvis det ender med, at kommunen blot giver en dispensation, svarer det til at skide borgerne ned ad nakken. Så tager jeg sagen i retten, fastslår husejer.
13. januar 2022 kl. 06:00 Af Birgitte Grønning

NYKØBING Placeringen af en vaskehal tæt på naboen på Nordensvej skal genbehandles i Guldborgsund Kommunes teknik- og miljøafdeling.

Planklagenævnet har afgjort, at en del af ejendommen er bygget på et område, der ifølge lokalplanen er udlagt til plantebælte med jordvold.

Det er naboen, Benny Staal, der har klaget til Planklagenævnet. Han har sendt en række klagepunkter til nævnet, men er kun blevet imødekommet på det ene, hvor nævnet pålægger kommunen at lave en fornyet behandling af byggesagen.

Formanden for teknik-, klima- og miljøudvalget i Guldorgsund Kommune, Annemette Johnsen (SF), synes, at det er vanskeligt at tolke både lokalplanen fra 2003 og Planklagenævnets afgørelse.

- Begge dele er en smule uklart. Men sagen skal genbehandles, længere er den ikke, siger hun.

Annonce

Planklagenævnets afgørelse er den seneste i en stribe, der går kommunen imod, og det har formanden også lagt mærke til.

- Der har været lidt rigeligt med ups'ere, konstaterer Annemette Johnsen.

Benny Staal er grundigt træt af naboen, som han mener støjer og sviner alt for tæt på hans hus og have. Han har tidligere afvist et tilbud om et højt hegn mellem matriklerne, og han afventer nu kommunens nye behandling af sagen.

- Hvis det ender med, at kommunen blot giver en dispensation, svarer det til at skide borgerne ned ad nakken. Så tager jeg sagen i retten. Vi kan jo ikke bo her, fastslår han.

Om sagen kan ende med en dispensation, vil Annemette Johnsen ikke spå om.

Annonce

- Nu sætter vi gang i en grundig sagsbehandling, og så ser udvalget på resultatet derefter, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE