cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Vegvisir i varieret vejr og stabil fremgang

De mange sejlere ved kapsejladsen Vegvisir Race 2019 fik ganske fint sejlervejr at dyste i.
19. august 2019 kl. 20:00 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

GULDBORGSUND Masser af både, sejlere og aktiviteter på land med omskifteligt sejlervejr samt ikke mindst spændende afslutninger foran mange tilskuere. Sådan kan det opsummeres oven på Vegvisir Race 2019, hvis man spørger Morten Brandt, der er idémand bag sejladsen med masser af opbakning fra både sejlklubber og bådelav.

- Overordnet set er det gået rigtig godt. I år havde vi heldigvis ikke brug for nogen helikopter som sidste år, og det endte med at være et rigtig godt kapsejladsvejr, som igen betød, at der blev sejlet på nogle hurtigere tider i år. Det var samtidig meget omskifteligt vejr, og det endte i hurtige vendedueller til allersidst efter 210 sømils kapsejlads, fortæller Morten Brandt.

Det var bestemt ikke "kun" det omskiftelige, udfordrende og ganske fine sejlervejr, som vakte stor tilfredshed hos Morten Brandt. Også antallet af tilmeldte både sneg sig i år op på hele 141, hvilket er rekord i de tre år, der er afviklet Vegvisir Race i Guldborgsund Kommune. Desværre viste det sig dog også, at en del af de tilmeldte både aldrig nåede frem.


Hele 30 procent vækst

- Vi kan ikke sige, at der er grund til at være utilfredse, når antallet af tilmeldte både har en vækst på 30 procent i forhold til sidste år. Men vi kunne se, at det var omkring de 30 procent af de tilmeldte både, som aldrig nåede frem til start. Og hvad årsagen er til det, skal vi selvfølgelig blive klogere på, fortæller Morten Brandt.

Derfor skal der også nu - oven på sidste uges afvikling af endnu et velbesøgt Vegvisir Race - skrives ud til de rekordmange tilmeldte for at finde frem til de præcise årsager til det lidt for store "mandefald" i forhold til, hvad man normalt kan vente i forhold til at arrangere større kapsejladser.

Nogle tilmeldte vil der altid falde fra - det er helt normal procedure - men Morten Brandt har et par idéer til, hvorfor tallet over årets udeblevne både endte så højt som de nævnte 30 procent på trods af, at deltagergebyr var betalt.

- Jeg tror, det kan have noget at gøre med, at det tyske sejlermagasin "Yacht" 10 dage før Vegvisir bragte en artikel om, at der var et stormlavtryk på vej. Men der findes ingen meteorologer, der kan forudsige vejret ti dage før, og alligevel har det måske gjort nogle af de tyske tilmeldte sejlere ængstelige i forhold til vejret.

- Den anden grund kunne være, at der weekenden før Vegvisir var rigtig meget vind, som gjorde transportsejladsen frem til Guldborgsund besværlig for mange, mener Morten Brandt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce