cookie-og-privatlivspolitik

17

Billeder

Kjeld Hemmingsen var tydeligt berørt på dagen, men viderefører nu historien fra sin far, der var ankermand for Bøtø Nor Reservatet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Vemodigt men rigtigt

BILLEDSERIE: Landmand sælger halvdelen af sin jord til naturfond.
15. september 2020 kl. 15:10 Af Anne Katrine Petersen

BØTØ - Det er vel ligesom med kærlighed. Hvem gjorde hvad og hvornår? siger Kjeld Hemmingsen, landmand i 13. generation på Adriansminde ved Marrebæk.

Han har netop solgt omkring 65 hektar jord til Den Danske Naturfond. Hvem der tog initiativ til den handel, husker han ikke. Men hvorfor vil han af med det?

- Jeg nærmer mig pensionsalderen, siger han og afslører, en anelse modstræbende, at han er 74 år. De to børn har andre uddannelser og bor i København. Der er ingen at lade landbruget gå videre til.

- Det er bedrøveligt, men ikke noget, jeg ligger søvnløs over om natten. Men det er klart, det er jo et billede på en tid, der ændrer sig, siger han.


Intet tab for landbruget

Jorden, han nu sælger, er god til kartofler, gulerødder og ikke korn eller roer, som efterspørges i dag. Den er svær at få til at give et godt afkast. Alligevel er det jord, der tages ud af produktion, men det begræder ingen på dagen for annonceringen af salget. End ikke viceformanden i Landbrug og Fødevarer, Lone Andersen.

Annonce

- Jeg bliver rørt af historien, men det er bare mere rentabelt at dyrke noget andet jord. Det her er næringsfattig sandjord, som skal gødes. Det vigtige for os er, at det er sket frivilligt, siger hun.

Det indtryk får man. Har der været noget pres, har det været let. Skovfoged Thyge Andersen har spillet en ikke uvæsentlig rolle, hvor især evnen til at indtage store mængder kaffe fremhæves på dagens pressemøde. Nu er kaffen løbet igennem for sidste gang, og hvad så. Vil Hemmingsen besøge sin jord igen?

- Når jeg har fri, har jeg andre lyster, men jeg vil måske tage gæster med derned.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.

LÆS OGSÅ: Naturområde får vokseværkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE