cookie-og-privatlivspolitik
Arbejdsdagen bliver mere behagelig uden visiret, mener Gonzalo Galassi.

3

Billeder

Arbejdsdagen bliver mere behagelig uden visiret, mener Gonzalo Galassi.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Vender mere tilbage til normalen

Fra mandag stryges krav om mundbind en lang række steder, herunder på cafeer, og det falder i god jord.
11. juni 2021 kl. 21:55 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Juleaften er langt væk, men da folketingspartierne bag aftalen om genåbningen af Danmark natten til torsdag kom ud med næste fase af genåbningen, havde de alligevel nogle tiltrængte gaver med i sækken.

Som følge af de faldende smittetal med mere udfases en række restriktioner, og blandt andet er mundbindet på mandag fortid alle andre steder, end når man står op i den offentlige transport. Det gælder blandt andet på caféer og restauranter, hvor mundbind eller visir til nu har skullet på, når man stod op.

Det er de mildest talt glade for på Café Ritz på Torvet i Nykøbing.

Her var Irene Wendel fra Nykøbing og Rebecca Jensen, Vordingborg, blandt de gæster, der nød noget koldt at drikke i udeområdet, hvor solen brændte, og musikken rullede fra scenen. De havde set frem til nyheden.

- Det er dejligt at slippe for, for det er irriterende at skulle huske, og så er det varmt at have på, sagde Irene Wendel og fortsatte:

Annonce

- Nu er der så meget udeliv, så vi var helt i tvivl, om vi skulle have det på, når vi lige skulle ind i baren og hente noget at drikke. Det virker helt absurd at skulle have det på for at gå derind og så tage det af, når man kommer tilbage.

Rebecca Jensen var enig.

- Det er dejligt at stryge det fra listen. Det har ikke været en begrænsning i forhold til, om man gik på café, men man vender mere og mere tilbage til normalen, sagde hun.


Ubekvemt at arbejde med

Ved et af de øvrige borde sad Kirsten Aberg med sin mand.

De var på besøg i byen fra hjemmet i Rødovre og nød solen og ligeledes noget til at svale sig med i de betragtelige temperaturer, disse dage byder på. Også hun så frem til at kunne glemme alt om mundbind.

Annonce

- Det bliver herligt. Så er hverdagen tilbage, udbrød hun glad.

Gæsterne er ikke de eneste, der ikke længere skal bære mundbind på caféer og restauranter. Det gælder også personalet, og det var Gonzalo Galassi, der stod bag baren på Café Ritz, også begejstret for.

- Mine ører gør ondt efter måske seks timer på arbejde, sagde han og viste, hvordan snoren fra visiret satte mærker bag øret.

Han mente også, at det kan betyde, at der kommer flere kunder.

- Det er upraktisk at bære mundbind. Jeg ser mange kunder, der kommer hen til døren og så vender om og går tilbage til deres bord, fordi de har glemt deres mundbind, fortalte han, der kalder visiret en ubekvemhed snarere end et problem, men sluttede:

Annonce

- Jeg ser frem til at smide det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE