cookie-og-privatlivspolitik
Eleverne kan i denne uge gå lige ud i bussen ude foran gymnasiet. Om den fortsætter med at køre dem nordpå også i fremtiden, eller om de igen skal vente længe på toget dagligt, er endnu ikke afklaret.
Eleverne kan i denne uge gå lige ud i bussen ude foran gymnasiet. Om den fortsætter med at køre dem nordpå også i fremtiden, eller om de igen skal vente længe på toget dagligt, er endnu ikke afklaret.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Venter længe på tog: Gymnasium indsætter bus

Ny køreplan for togene har givet elever lange ventetider. Det får Nykøbing Katedralskole til at indsætte bus i prøveforløb.
20. februar 2020 kl. 15:40 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Det har givet udfordringer på Nykøbing Katedralskole, at DSB i december lavede ny køreplan.

Toget mod nord går nu et kvarter før, lidt i 15, og dermed kunne eleverne ikke nå det, da skoledagen oftest slutter netop klokken 15.

17 elever mærker ændringen, og for at de ikke dagligt skal vente 45 minutter ekstra, har skolen indsat en bus på en forsøgsordning.

Den gælder denne uge og kører klokken 15.10 eleverne nordpå med stop i Eskilstrup, Nørre Alslev og Nørre Vedby, fortæller Kirsten Danving, rektor på Katedralskolen.

- Vores hovedudgangspunkt er, at vores elever skal have nogle ordentlige forhold. Det betyder noget for os, at unge i Guldborg­sund Kommune kan få deres ungdomsuddannelse i Guldborgsund Kommune, siger hun og fortsætter om det økonomiske aspekt:

- Kan vi holde på fire-fem elever, så er det rentabelt for os.

Bussen kører kun om eftermiddagen, da ændringerne i togplanen ikke skaber udfordringer om morgenen.

Uddannelsesstedet har ikke været i direkte kontakt med DSB, men via kontaktpersoner har de forstået, at der fra deres side ikke er interesse i at ændre togtiderne tilbage.

- Man kan så spørge, hvorfor vi ikke ændrer vores ringetider, så eleverne kan nå toget, men et kvarter er meget at hente på en dag. Vi har små 800 elever og ansatte, så det er også meget at ændre hele vores undervisningsplan for 17 elever, og derfor prøver vi den her løsning i stedet, siger Kirsten Danving.

Flere forældre har meldt tilbage, at de er glade for løsningen, og det samme er elever.

Endnu står det ikke klart, om forsøget fortsættes efter denne uge:

- Nu ser vi, hvad det koster, og så stoler jeg på, at vi finder en god aftale med Johns Busser, som vi har et godt samarbejde med, slutter hun.

Læs også artiklerne "Celf vil se på behov for bus" og "Giver mere tid til lektierne" i torsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce