Annonce
Guldborgsund

Verdens bedste discodanser

Dansetruppen "Lady Danger" i fuldt danseskrud var vildt begejstrede over at vinde VM i discodans. Caroline Lunddahl ses yderst til højre. Foto: Privat

Caroline Lunddahl er en del af dansetruppen "Lady Danger", der har vundet VM i discodans

NYKØBING Det var en stor drøm, der sidste lørdag gik i opfyldelse for Caroline Lunddahl. Foran et tusindtalligt stort publikum og i konkurrence med 1200 andre dansere fra 19 forskellige lande vandt hun lørdag 13. oktober verdensmesterskabet i discodans til "IDO World Disco Championships" i den midtsvenske by Örebro.

Sammen med de seks andre unge danske disco dansere i dansetruppen "Lady Danger" vandt 16-årige Caroline Lunddahl fra Nykøbing foran ældre og mere rutinerede dansere.

- Vi er fra 14 til 17 år, så vi var blandt de yngste deltagere i konkurrencen. Og vi var de yngste i finalen. Vi var oppe imod deltagere med mange flere års erfaring end os, så vi var alle sammen overraskende over at vinde, fortæller Caroline Lunddahl om hendes trup "Lady Danger", der også var den eneste gruppe til mesterskabet, som udelukkende består af piger.

Caroline Lunddahl har de sidste to år haft Lasse Overgaard som personlig træner. De to træner så ofte, de kan i salen hos La'Tiff på Gaabensevej. Men det sker ikke ofte mere. For Caroline Lunddahl er efter sommerferien flyttet til Vejle for at gå på Vejle Idrætsefterskole. At valget af efterskole faldt på Vejle, var ingen tilfældighed.

- Jeg begyndte at gå på DK-Danseskole i Vejle lidt før nytår. Det var her, jeg kom med i Lady Danger. Men jeg pendlende mellem Nykøbing og Vejle flere gange om ugen, og det blev altså lidt for hårdt at køre tre timer til Vejle for at træne og så sidde i toget igen i tre timer hjem mod Nykøbing, fortæller Caroline Lunddahl.

Verdensmester Caroline Lunddahl med sin guldmedalje og hendes personlige dansetræner Lasse Overgaard. Foto: Anders Knudsen

Godt sammenhold

Nu har hun både tid til at passe sin skolegang og sin dansetræning. Sammenholdet med de andre piger i "Lady Danger" er også vigtigt for Caroline Lunddahl.

- Vi har det sjovt sammen, og vi er alle sammen meget dedikerede og motiverede. Det er dejligt at danse sammen med nogen, der vil det lige så meget som en selv, siger Caroline Lunddahl, mens hun på sin telefon viser et videoklip fra opvisningen til verdensmesterskabet i Örebro.

Selv det utrænede øje kan se, at de syv danske piger i "Lady Danger" er gode til teamwork og til at få dansen til at gå op i en højere enhed.

- Det gælder om at gøre alt synkront. Vi skal være helt på linje med hinanden og følge hinandens bevægelser fuldstændigt, siger Caroline Lunddahl.

Der er sket meget for hende og de seks andre piger i "Lady Danger". I det første halvår af 2018 vandt de først de jyske mesterskaber i discodans, og kort tid efter vandt de danmarksmesterskaberne. Ved EM i sommer kom de ind på en tredjeplads, inden pigerne altså vandt verdensmesterskaberne i sidste uge.

Det ligner lidt karate, men det er et af de komplicerede dansetrin i disciplinen discodans, som kun 16-årige Caroline Lunddahl sidste weekend vandt VM i. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtigere dans

Selvom Caroline Lunddahl kun er 16 år, er hun allerede en rutineret danser.

- Jeg har trænet discodans de sidste to år, men jeg har danset, siden jeg var seks år gammel. Jeg har prøvet standarddans og latin og andre danse, men discodans er det, jeg bedst kan lide. Det går hurtigere, så det er lige mig, forklarer den unge danser.

Selvom det meste af Caroline Lunddahls træning nu foregår i Vejle, så er hun glad for at komme hjem til Nykøbing en gang imellem. Det er ikke kun rart at komme hjem til forældrene, men også at komme til træning med hendes personlige træner Lasse Overgaard.

- Det er sjovt at træne med de andre piger i Vejle. Men Lasse kan give mig noget helt specielt. Han kender mig rigtig godt, og han ved lige præcis, hvad det er, jeg har brug for i min træning. Han ved for eksempel, hvordan han skal træne mig til at blive bedre til spring, siger Caroline Lunddahl.

På sigt håber hun at gøre dans til sin levevej.

- Min træner i Vejle er fra Italien. Han tager rundt i Europa og underviser. Sådan et job kunne jeg godt tænke mig, siger Caroline Lunddahl, der overvejer at tage en uddannelse til danseinstruktør i New York.

  • Dansetruppen "Lady Danger" i fuldt danseskrud var vildt begejstrede over at vinde VM i discodans. Caroline Lunddahl ses yderst til højre. Foto: Privat
  • Verdensmester Caroline Lunddahl med sin guldmedalje og hendes personlige dansetræner Lasse Overgaard. Foto: Anders Knudsen
  • Det ligner lidt karate, men det er et af de komplicerede dansetrin i disciplinen discodans, som kun 16-årige Caroline Lunddahl sidste weekend vandt VM i. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen