cookie-og-privatlivspolitik
Fra venstre ses Vicky Berlin, kapelmester Thomas Pakula (tidligere Nørre Alslev), Pernille Schrøder, Henrik Lykkegaard, Niels Olsen og Thomas Mørk.
Fra venstre ses Vicky Berlin, kapelmester Thomas Pakula (tidligere Nørre Alslev), Pernille Schrøder, Henrik Lykkegaard, Niels Olsen og Thomas Mørk.
Foto: Joy-Maria Frederiksen

Guldborgsund

Verdenspremiere på drive-in revy med lokale kræfter

Den tidligere nykøbinggenser Jesper Mortensen har sammen med Pernille Schrøder sat revyholdet til drive-in revy på Refshaleøen.
06. juni 2020 kl. 12:35 Af Pia Winther

FAKTA
Oplev revyunderholdning med et hold af Danmarks største revystjerner: Niels Olsen, Henrik Lykkegaard, Pernille Schrøder, Thomas Mørk og Vicki Berlin i samspil med kapelmester Thomas Pakula.
Revyen er et live drive-in event, hvor gæsterne kan være sammen om en god oplevelse uden at stå ud af bilen.
Revyen er en del af Copenhagen Drive-in, som også har koncerter, stand-up og andre kulturelle events på programmet.
Drive-in Revyen spiller fra 6. - 18. juli 2020. Billetter til drive-in revyen kan købes via Ticketmaster.

NYKØBING For første gang i verdenshistorien bliver der opført drive-in revy. Det sker på Refshaleøen i København, og bag ideen står trommeslager Jesper Mortensen, der er født og opvokset i Nykøbing. Jesper Mortensen har været trommeslager i Nykøbing F. Revyen i 11 år, sidste gang i 2003.

- Jeg begyndte min karriere i branchen i 1993, hvor Flemming Krøll ansatte mig som opvasker på revyen, siger Jesper Mortensen, der har været i branchen siden dengang.

Ideen til drive-in revyen opstod på baggrund af, at coronakrisen har sat en stopper for revyer i Danmark i sommer. Og Jesper Mortensen syntes, at der måtte ske et eller andet.

- Jeg syntes, der burde ske et eller andet, og så ringede jeg til Pernille Schrøder, som jeg kender rigtig godt og spurgte, om vi ikke kunne finde ud af et eller andet. Der arrangeres drive-in biografer og drive-in koncerter, så hvorfor ikke også drive-in revy? Pernille var med på ideen, og så gik vi i gang med at håndplukke et hold skuespillere til netop det formål, siger Jesper Mortensen, der understreger, at han gør det af kærlighed til og respekt for revygenren, og at det forhåbentlig bliver både første og sidste gang, en pandemi forhindrer de danske revyer i at spille.

- Vi lever jo i en mærkelig tid i øjeblikket, så jeg synes, det er en god ide at lave noget alternativt netop på baggrund af coronakrisen. Vi er i øjeblikket i gang med tekstgennemlæsning på skift hjemme hos hinanden, og her er vi meget opmærksomme på afstandsregler - både under prøver og til selve revyen, siger Pernille Schrøder.

Annonce

Så det er intet mindre end en verdenspremiere, når publikum i juli kan sætte sig ind i deres biler og køre ind foran en helt ny drive-in revyscene på Refshaleøen i København. I spidsen for revyholdet står Niels Olsen, instruktionen er lagt i hænderne på Joy-Maria Frederiksen, og for det musikalste står kapelmester Thomas Pakula, som stammer fra Nørre Alslev og ligesom Jesper Mortensen har spillet i Nykøbing F. Revyen.

Holdet består desuden af Henrik Lykkegaard, Pernille Schrøder, Thomas Mørk og Vicki Berlin. Sammen med kapelmester Thomas Pakula byder de på en skøn og broget blanding af samfundskritik, satire og musikalitet.

Drive-in revyen vil ifølge arrangørerne med garanti tage bestik af den coronakrise, der netop er årsagen til, at det helt nye revyformat er opstået. Og det er vel at mærke en oplevelse, som publikum kan kaste sig ud i helt i tråd med myndighedernes sundhedsanbefalinger. Publikum skal nemlig blive i bilen under hele forestillingen, hvor de får lyden fra scenen transmitteret direkte til bilens FM-radio. Revyen bliver desuden vist på storskærme, så selv fra de bagerste rækker er der garanti for at få skuespillernes mimik med.

Revyen, der varer cirka 70 minutter uden pause, kan opleves ved 12 shows i juli, og man kan købe billetter via Ticketmaster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE