cookie-og-privatlivspolitik
Tremasteren Fridtjof Nansen fra Stralsund gæstede for et par år siden Gedser. I fremtiden kan veteranskibe få deres egen indsejling i Nykøbings havn.
Tremasteren Fridtjof Nansen fra Stralsund gæstede for et par år siden Gedser. I fremtiden kan veteranskibe få deres egen indsejling i Nykøbings havn.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Veteranskibe får egen p-plads

Der kan være en anløbskaj for veteranskibe i vente i Nykøbing allerede i begyndelsen af næste år.
25. oktober 2020 kl. 06:26 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Det første skridt mod en havneomdannelse kan allerede blive etableret i begyndelsen af 2021. Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune (SIG) har nemlig fået borgmesterens ord for, at man kan etablere en anløbskaj for veteranskibe med sejlende turister. Det skete under et møde i september med udvalgsformand Martin Lohse (G) og direktør Alma Larsen. Her aftalte parterne også at føre en tæt dialog i fremtiden om netop sejlerturisme og lystbådehavnene i kommunen.

Dagen efter mødet godkendte økonomiudvalget en budgetaftale, der blandt andet tillader at åbne første del af det sydlige havneområde til næste år. Den resterende del af sydhavnen kan åbnes for offentligheden i løbet af 2022. Anløbskajen vil derfor blive placeret sydligst i den nuværende erhvervshavn, hvor dele af det blå hegn bliver fjernet og erstattet af et andet og mere hyggeligt miljø, fremgår det af Toreby Sejlklubs medlemsblad Dæmningen.

I slutningen af i år flytter erhvervshavnen sine kontorer, mandskabsfaciliteter og maskiner til den gule bygning. Hurtigst muligt derefter står den eksisterende havnebygning fri til andre formål. Hvad det kan være, og hvordan den sydlige del af havnen kan åbnes for offentligheden, samtidig med at man opfylder EU-bestemmelser om sikkerhed, når der er skibe i havnen, vil man undersøge ved udgangen af året.

Målsætningen for havneomdannelsen blev 1. september besluttet af økonomiudvalget og skal rumme et hotel i god kvalitet med konferencefaciliteter, en ny bygning til Museum Lolland-Falster samt mulighed for spisning, indkøb af lokale fødevarer og detailhandel. Udvalget peger derudover på, at der skal boliger på havnen for at sikre liv i ydertimerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE