cookie-og-privatlivspolitik
Råvildt på kørebanen kan give alvorlige kvaler for bilister og dyr.
Råvildt på kørebanen kan give alvorlige kvaler for bilister og dyr.
Foto: Frank Joe Hansen/Arkiv

Guldborgsund

Vil advare bilister

Råvildt på kørebanen kan være livsfarligt - samler oplysninger om de mest farefulde steder til bedre skiltning.
30. november 2021 kl. 18:24 Af Andreas Johansen

MARIELYST Store, grønne arealer og mange mennesker, der ikke er så lokalkendte, at de ved, hvor der er særlig fare for, at der pludselig står råvildt på kørebanen, kan godt give nogle problemer. Det er de vilkår, de slås med flere steder i Marielyst, og det fik Simone Pfeiffer Damgaard til at tage sagen i egen hånd.

Hun adspurgte Guldborgsund Kommune, om hvorvidt der kunne opsættes skilte, der viser, at hjorte pludselig kan finde på at krydse kørebanen. Svaret var et betinget ja - hvis der foreligger et overblik over, hvor borgerne især støder på råvildt.

Det fik Simone Pfeiffer Damgaard til tasterne. Hun spurgte vidt og bredt om erfaringer via Facebook. Der ramte hun noget.

- Jeg har fået i omegnen af en 30 tilbagemeldinger her på nuværende tidspunkt (mandag, red.). Nogle på Facebook, nogle på mail og sms, så der er kommet en del ind. Folk fortæller om påkørsler, døde hjorte og trafikuheld, forklarer Simone Pfeiffer Damgaard, der er medlem af Gedser Bylaug.

Hun har selv haft oplevelser med de vilde dyr helt inde på livet ad flere omgange:

Annonce

- Vi har haft en lille familie, der har holdt til herinde ved os nær Kobbelsøvej, og det har desværre skabt nogle problematiske situationer. Jeg blev på et tidspunkt ringet op af en mand, som stod inde på min grund - han havde en blodhund, som havde fået færten af en af de hjorte, der holder til her. Den var desværre blevet påkørt, forklarer Simone Pfeiffer Damgaard.

Håbet er nu, at de mange tilbagemeldinger fra lokalsamfundet gør, at skiltningen kan blive sat op lige netop de steder, hvor der er allermest brug for den, så turister og folk, der ikke er lokalkendte, ved, at de skal køre forsigtigt.

- Jeg havde egentlig tænkt mig at samle sammen og sende dem ind her snart. Men nu giver jeg den lige et par dage mere, hvis der sidder nogen og læser Folketidende, der har noget, de vil byde ind med, forklarer Simone Pfeiffer Damgaard.

Det gøres på e-mail: Gedesbygaard@gmail.com.ajoKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE