cookie-og-privatlivspolitik
Sophieskolen er en af de skoler, hvor det bedst er lykkedes at sænke antallet af elever, der er fraværende mere end 15 procent af tiden, de senere år. Men tallene skal generelt længere ned, mener politikerne.
Sophieskolen er en af de skoler, hvor det bedst er lykkedes at sænke antallet af elever, der er fraværende mere end 15 procent af tiden, de senere år. Men tallene skal generelt længere ned, mener politikerne.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Vil fjerne langtidsfravær

Færre elever i kommunen har meget fravær fra skolen.
19. september 2020 kl. 09:01 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

Guldborgsund Kommune vil se nærmere på, hvordan antallet af elever i folkeskoler, der har meget fravær, kan sænkes.

På børn, familie og uddannelsesudvalgets møde forleden blev det drøftet, hvordan det gøres. Det skete, efter Folketinget tidligere i år vedtog en lov omhandlende elevers fravær i folkeskolen. Den gør, at børnefamilieydelsen kan tilbageholdes, hvis et barn har for meget fravær, og i kommunen er man altså opmærksom på dette.

Det fortæller udvalgsformand Simon Hansen (S).

- Forvaltningen vil gå i dialog med skolerne om at få bredt det her langtidsfravær ned, hvordan vi kan speede den proces op. Og der skal lyde en appel til forældre: Nogle tager børn ud af skolen uden for ferierne, nogle får af forskellige årsager ikke understøttet deres børn i at komme i skole, og det er en vigtig opgave for forældrene at gå foran som et godt eksempel, siger han og tilføjer:

- Ønsker vi at uddanne elever i folkeskolen, så er de nødt til at være der, og vi synes, det er for mange elever, der har højt fravær.

Han påpeger samtidig, at det er lykkedes nogle skoler at bringe fraværet ned.

Sophieskolen og Stubbekøbing Skole har nu færre elever, der er fraværende i mere end 15 procent af timerne, fra henholdsvis 108 og 61 til 75 og 27 på to år. På Nørre Alslev Skole er det gået den anden vej, fra 14 til 25 elever, men samlet set går udviklingen i kommunen i den rigtige retning.

Fra skoleåret 17-18 til det seneste er tallet faldet fra 536 til 449. Deri er inkluderet lovligt fravær. Simon Hansen er opmærksom på, at der nogle gange kan være fornuftige forklaringer.

- Men vi har en klar forventning fra politisk side om, at de her tal skal bringes ned, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce