cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Alex Fugl vil gerne droppe bilen, men det er ikke altid let.
Foto: Privatfoto

Guldborgsund

Vil gerne rejse med tog, men det er svært

Måneder med togbusser og forsinkelser udfordrer pendler.
18. september 2021 kl. 21:12 Af Andreas Johansen

NYKØBING Alex Fugl møder klokken 7.30. Eller det burde han i hvert fald. Men det er ikke altid, det er lige let at tage turen fra hjemmet i Væggerløse til Vesterport i København de tidlige morgentimer, for togtiderne har længe været udfordret af sporarbejde, der resulterer i, at togvogne er udskiftet med togbusser.

Det er ikke altid nemt at få det hele til at fungere, forklarer Alex Fugl.

- Der har været togbusser i månedsvis henover sommeren. Det fungerede faktisk fint nok, man kørte i bussen fra Nykøbing til Orehoved, men så var toget flere gange simpelthen bare aflyst - de første to dage, da jeg skulle på arbejde her efter sommerferien, kørte vi til Vordingborg og fangede toget der, så det lykkedes da, men buschaufførerne var ikke altid klar over, om de overhovedet måtte lave den slags tilpasninger, forklarer Alex Fugl.


Har en flink chef

Togdrift - eller mangel på samme - resulterer også i en del hjemmearbejdsdage for pendleren. Er det første tog, som Alex Fugl skal med, aflyst, kan han enten gå efter en hjemmearbejdsdag eller afspadsere, hvis der ikke er andre løsninger. For der er bare situationer, hvor man skal være på sin arbejdsplads på bestemte tidspunkter.

- Hvis jeg har et fysisk møde eller på anden måde er nødt til at være i København, er det jo ikke så heldigt, at jeg først kan være inde 8.30, når jeg skal møde 7.30. Jeg har heldigvis en flink chef, men det er ikke holdbart, forklarer han.

Annonce

Han vil ellers gerne benytte sig af den kollektive trafik. Alex Fugl plejede at pendle i bil, men valgte for tre år siden at parkere bilen til fordel for en plads i et tog, hvor man kan tage en lur eller arbejde på sin computer.

- Jeg traf en beslutning om, at jeg gerne ville over i toget. Og jeg må sige, det fungerer fint, når det ellers fungerer. Men alting bliver udsat - i år var det først fem måneder i togbus, så blev det otte. Og nu skal vi lige have nogle uger mere her i efteråret. Politikerne vil gerne have os over i toget, og jeg vil gerne, men det er svært med den behandling, mener Alex Fugl.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE