Annonce
Guldborgsund

Vil have ændret rundkørsel ændret igen

Afstanden mellem de to midterheller ved indkørslen til rundkørslen er for smal til, at landbrugskøretøjer kan passere, og det kan føre til farlige situationer, fordi køretøjerne i stedet vælger at køre højre om hellen og efterfølgende trække ind i venstre vognbane på vej rundt i rundkørslen, lyder kritikken. Foto: Anders Knudsen

Ændring i uheldsramt rundkørsel gør det svært for landbrugskøretøjer at komme igennem, lyder det.

NYKØBING Ugen før efterårsferien blev hastighedsgrænsen sat ned og indkørslen til rundkørslen ved Skovalléen og Nykøbing Falster Omfartsvej ændret for trafikanter, der kommer nordfra. Det er Vejdirektoratet, der har stået for ændringen, som blev lavet for at løse problemet med, at lastbiler med eksempelvis skinker vælter om på siden, når de passerer gennem rundkørslen.

Men blot en god uges tid senere kræver både formanden for landbrugsorganisationen Dansk Landbrug Sydhavsøerne samt Guldborgsund Kommune ændringen ændret.

Det skyldes ifølge en pressemeddelelse fra parterne, at der er for lidt plads mellem midterhelleanlægget og det nye helleanlæg, som Vejdirektoratet har sat op for at tvinge lastbilerne, der skal videre mod syd ad omfartsvejen, til at holde deres bane og dermed ned i fart.

- Som bruger af rundkørslen er jeg selvfølgelig glad for, at Vejdirektoratet har lyttet til de problemer, der har været tidligere, men det er ikke godt nok, når den valgte løsning nu betyder, at for eksempel almindelige landsbrugskøretøjer tvinges ud i hasarderede vognbaneskift for at komme til Sydfalster, siger John Nielsen, formand for Dansk Landbrug Sydhavsøerne, i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen er problemet, at der kun er fire meter mellem de to helleanlæg i den vognbane, der leder trafikanterne mod omfartsvejen, men da mange traktorer med tvillingehjul er 4,5 meter brede, og flere andre landbrugskøretøjer også er mere end fire meter brede, kan de reelt ikke komme den vej igennem.

I stedet er de ifølge pressemeddelelsen nødt til at tage vognbanen yderst til højre, som leder ind mod Nykøbing by, og så skifte vognbane i rundkørslen.

- Det er ikke ulovligt at skifte bane, men vejbaneskift i rundkørsler, hvor man har en inddeling i vejbaner som her, vil potentielt udgøre en risiko for en ulykke, skriver landbrugsorganisationen Vkst i en tekst vedhæftet pressemeddelelsen.

Ifølge Vkst kunne en løsning på problemet være at udvide indkørslen til inderbanen - altså den, der leder trafikken videre mod omfartsvejen - til fem meter i bredden ved at gøre midterhellen på venstre side af vognbanen smallere.

Udvalgsformand undrer sig

Formanden for Guldborgsund Kommunens teknik, miljø og ejendomsudvalg, Peter Bring-Larsen fra Guldborgsundlisten, er langt fra tilfreds og opfordrer Vejdirektoratet til at løse problemet hurtigst muligt.

- Det undrer mig, at Vejdirektoratet ikke har taget de nødvendige hensyn til landbruget og andre erhvervs lovlige kørsel på vores veje, da man ændrede ruten. Udover, at der nu er en markant øget risiko for sammenstød i rundkørslen, vil der helt sikkert være landmænd og brede transporter, der tvinges til at køre igennem Nykøbing by og banegårdskrydset for at komme til Sydfalster, hvilket vi jo med omfartsvejen netop ville undgå.

- Vi har derfor brug for, at Vejdirektoratet hurtigst ændrer helleanlæggene i rundkørslen, så man undgår en øget risiko for uheld, samt at banegårdskrydset igen belastes unødigt med store køretøjer, siger han i pressemeddelelsen.

Overfor Folketidende uddyber han sin kritik:

- Vi har ikke talt med Vejdirektoratet endnu, men vi har talt meget med dem i forbindelse med de tidligere ulykker, der har været med væltede lastbiler, og der gjorde vi også opmærksom på, at vi er i et landbrugsområde, hvor man skal tage højde for landbrugskøretøjer på vejene.

- Men det, jeg synes, er allerværst, er, at man tvinger landbrugskøretøjerne til at skifte vognbane i rundkørslen. Det betyder jo, at der er biler, som skal videre ad omfartsvejen, der risikerer at komme i klemme, hvis et landbrugskøretøj trækker ind for at skifte bane. Jeg frygter det værste, og jeg synes, det er meget dårligt arbejde, de har lavet. Trafiksikkerheden er i den grad udfordret, siger Peter Bring-Larsen.

Hos Vejdirektoratet fortæller afdelingsleder Maria Lønsmand Meiner, at hun ikke har hørt om kritikken, før Folketidende kontakter hende.

- Men de er velkomne til at henvende sig til os, og så vil vi selvfølgelig kigge på, om der er noget, der eventuelt skal ændres, siger hun.

  • Afstanden mellem de to midterheller ved indkørslen til rundkørslen er for smal til, at landbrugskøretøjer kan passere, og det kan føre til farlige situationer, fordi køretøjerne i stedet vælger at køre højre om hellen og efterfølgende trække ind i venstre vognbane på vej rundt i rundkørslen, lyder kritikken. Foto: Anders Knudsen
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen