cookie-og-privatlivspolitik
Arbejdstilsynet har udstedt masser af påbud til konsortiet, der bygger den nye Storstrømsbro.
Arbejdstilsynet har udstedt masser af påbud til konsortiet, der bygger den nye Storstrømsbro.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Vil have ny entreprenør på brobyggeri

Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, kalder sikkerheden på Storstrømsbro-byggeriet den værste, han har set i 30 år
26. november 2019 kl. 06:42 Af Andreas Johansen

Annonce

STORSTRØMMEN Byggeriet af den nye Storstrømsbro, der skal forbinde Falster med Sjælland via Masnedø, har udviklet sig til en byggesikkerhedsmæssig farce. Det mener i hvert fald Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, der selv har arbejdet og er kommet på byggepladser gennem flere årtier.

- Baggrunden for dette samråd er ret chokerende. Arbejdsmiljøet og sikkerheden er ganske uacceptabelt. Personligt har jeg aldrig oplevet noget lignende i mine 30 år, hvor jeg har arbejdet for forskellige fagforeninger, starter Christian Juhl med at fortælle beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), da ministeren i går var kaldt i samtåd om sagen.

Beskæftigelsesministeren argumenterede for, at byggeriets omfang udgjorde en af årsagerne til, at der var særligt mange arbejdsmiljøregler, der ikke blev overholdt.

- Jeg kan oplyse Christian Juhl om, at der er tale om et meget omfattende byggeri. Broen bliver den tredjestørste i Danmark og har bestået af otte forskellige byggepladser. I alt er der afgivet 102 reaktioner, hvoraf størstedelen er strakspåbud. Der er behov for, at sikkerheden forbedres, og Arbejdstilsynet er i dialog med Vejdirektoratet for at sikre, at der følges op på påbuddene, forklarede ministeren til de, der var mødt op til samrådet.

I yderste konsekvens mente Enhedslisten, repræsenteret ved Christian Juhl, at det skulle genovervejes, om de nuværende entreprenører overhovedet skulle have muligheden for at fortsætte arbejdet.

- Jeg vil gerne spørge ministeren, hvilke muligheder ministeren har overvejet for at bygge broen færdig? Der svigtes på så elementære ting her, og der eksperimenteres med 200 menneskers liv og helbred, som det er lige nu, og det mener jeg ikke kan være rigtigt i et land som Danmark. Det er et under, at der ikke er sket noget her endnu. Derfor skal vi gøre noget for at sørge for, at der ikke sker nogen dødsulykker på denne byggeplads.

- Jeg sidder ikke som minister og negligerer problemerne. Men der bliver begået flere fejl på store projekter. Regeringen har ikke til hensigt at sidde på hænderne og vente på, at noget går galt. Vi tager sagen alvorligt. Derfor vil jeg drøfte med transportministeren, hvad vi videre kan gøre, sluttede beskæftigelsesministeren samrådet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce