cookie-og-privatlivspolitik
Kommune vil gerne erstatte telte med en form for blivende besøgsmulighed.
Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund

Vil have permanente besøgs-huse

Telte på kommunale plejecentre kan med fordel skiftes ud med blivende faciliteter til udendørs besøg, mener politikerne i social, sundhed og omsorgsudvalget.
01. juni 2020 kl. 11:17 Af Birgitte Grønning

Annonce

GULDBORGSUND For nylig fik Guldborgsund Kommunes plejecentre telte i haverne, så pårørende kan besøge beboerne, mens corona-krisen forbyder indendørs besøg på grund af smittefare.

Men de midlertidige telte, der skærmer de udendørs besøg mod sol, vind og regn, er ikke den optimale løsning, mener politikerne i social, sundhed og omsorgsudvalget.

- Teltene er fine som en her og nu-løsning, og det var vigtigt at få dem sat op hurtigt, så vores ældre på plejecentrene ikke bliver alt for ensomme. Men vi vil gerne arbejde hen imod mere varige løsninger som for eksempel orangerier eller drivhuse eller lignede bygninger, vi kan have gavn og glæde af på længere sigt, fortæller udvalgsformand Bo Abildgaard (S) på vegne af et enigt udvalg.

Han har dog ikke umiddelbart penge på budgettet til at bygge permanente, udendørs besøgsfaciliteter lige nu.


Kompensation kan betale

- Men på et tidspunkt bliver kommunen forhåbentlig kompenseret for udgifterne i forbindelse med coronaberedskabet, og så kommer der måske en mulighed, vurderer han.

Politikere har været på besøg på det private plejehjem GuldBoSund i Sundby, hvor man for et par uger siden har fået bygget en besøgskabine.

- Deres kabine er én løsning, men vi mener, at der skal være plads til individuelle ønsker fra plejecentrene. Løsningerne skal ikke ensrettes, men tilpasses efter de enkelte plejecentres behov, mener Bo Abildgaard, der har sat forvaltningen i gang med at arbejde på de varige løsninger.

Hvornår de kan være klar, er der endnu ingen meldinger om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce