cookie-og-privatlivspolitik
Den nye trappe er som noget af det eneste kommet til i den forgangne byrådsperiode.
Den nye trappe er som noget af det eneste kommet til i den forgangne byrådsperiode.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Vil i dialog med byrådskandidater

Vil sætte Gedser Oddes fremtid på dagsordenen til kommunalvalget.
16. september 2021 kl. 15:50 Af Anne Katrine Petersen

GEDSER ODDE Marianne Reinhardt fra brugergruppen på Marinestationen og Tonny Pedersen fra foreningen Bevar Gedser Odde arbejder på at få alle kandidater til kommunalvalg og andre interesserede til et gå hjem-møde på Gedser Odde næste torsdag klokken 17.

- Vi er skuffede over, at man ikke i byrådsperioden, der snart er gået, har fundet en løsning i forhold til Gedser Odde, siger Marianne Reinhardt.

Mødet bliver ikke et politisk valgmøde, men et møde, hvor borgere deler tanker og ideer med politikere. For eksempel en fremtid, hvor natur, kultur og historie samles i en helhed. Det er initiativtagernes håb, at foreninger og borgere vil møde op.

Guldborgsund Kommune lejer i øjeblikket jorden ved Gedser Odde og står dermed også for Marinestationen. Som tidligere beskrevet her i avisen er der nu kun otte meter mellem Marinestationen og skrænten. Jorden ejes af Gedsergård, og under sidste kommunalvalg tegnede der sig et flertal for en ekspropriering. Dog udenom de partier, der endte med at sidde på magten, nemlig Guldborgsundlisten og Venstre, som hellere så en mere frivillig ordning. I lørdagsavisen fortalte byrådsmedlem Martin Lohse (G), at han var fortrøstningsfuld omkring oddens fremtid, men Marianne Reinhardt påpeger, at det er 5 minutter i 12.

- Jeg hungrer ikke bare efter, at de skal høre på os. Der skal handles, hvis alt det, vi har kæmpet for at stable på benene hernede, ikke bare skal gå tabt.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE