cookie-og-privatlivspolitik
Flagdagen markeres årligt 5. september. I Nykøbing er det sket siden 2016.
Flagdagen markeres årligt 5. september. I Nykøbing er det sket siden 2016.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Vil være årets veterankommune

Kommunen søger anerkendelse for sit arbejde for at hjælpe lokale veteraner.
21. juli 2021 kl. 17:30 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Prisen for årets veterankommune uddeles i august, og her ønsker Guldborgsund Kommune i år at komme i betragtning.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) indstiftede prisen, som i år uddeles for første gang, og veteranindsatsen er et vigtigt politisk område i Guldborgsund Kommune, mener formanden for beskæftigelsesudvalget, Ole K. Larsen (V).

- Men en strategi skal også ud og leve i virkeligheden for at give mening og værdi for borgerne, og jeg synes, at vi er nået langt med at skabe en vifte af tilbud i kommunen til veteranerne, udtaler han i en pressemeddelelse fra kommunen og fortsætter:

- Vores veterankoordinator bliver faktisk ofte kontaktet af andre kommuner, der gerne vil have rådgivning og inspiration til at sætte gang i lignende indsatser. Jeg er flere gange blevet kontaktet af pårørende, der sætter stor pris på vores indsatser, og derfor ansøger vi nu om at komme i betragtning til prisen som årets veterankommune.

Kommunen vedtog i april 2019 en veteranstrategi, og en del af denne var ansættelsen af en veterankoordinator. Der er siden lavet samarbejder mellem kommunen og Forsvarets Veterancenter, med DIF's Soldaterprojekt og med lokale idrætsforeninger om motionstilbud for veteraner.

Annonce

Dertil arbejdes der på at etablere et nyt familietilbud med fokus på fællesskab, samvær og netværk og ikke mindst den glæde, som idrætten kan bringe. Endelig samarbejdes der også med den lokale veteranforening, blandt andet om den årlige flagdag, der markerer støtten til veteranerne.

Prisen som årets veterankommune er indstiftet for at styrke og synliggøre den rolle, som landets kommuner spiller i veteranindsatsen. Den gives til en kommune, som yder særlig støtte til veteraner, og som har politisk fokus på området.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE