cookie-og-privatlivspolitik
FØR: Vinlavet begyndte for tre uger siden at arbejde sig igennem vildnisset i præstegårdshaven. Overraskelsen var stor, da de fandt store mængder af skjulte druer.

6

Billeder

FØR: Vinlavet begyndte for tre uger siden at arbejde sig igennem vildnisset i præstegårdshaven. Overraskelsen var stor, da de fandt store mængder af skjulte druer.
Foto: Bo Heisterberg

Guldborgsund

Vinlav tryller vildnis til altervin

- Måske kan vi tage hul på den første af vores egne flasker første søndag i advent 2019, siger lokal præst.
11. oktober 2018 kl. 20:00 Af Birgitte Grønning

Annonce

VÆGGERLØSE Jesus forvandlede vand til vin ved brylluppet i Kana. I Væggerløse tryller et frivilligt vinlav vildnis til altervin.

I oktobers gavmilde sol var vinlavet i går samlet for at sætte espalier op til de 45 vinstokke, der gror i præstens have.

Deres arbejde begyndte for tre uger siden, hvor Anette Blixt-Pedersen, Oluf Hauerslev, Ole Frederiksen, Bo Heisterberg, Grete Clausen, Ruth Hansen, Kaj Helm Larsen, sognepræst Anders Martin Lauritsen og brygger Martin Iversen tog fat med hækkeklipper og grensakse i den misligholdte vingård.

- Vi troede egentlig, at det hele bare skulle klippes ned og køres væk. Og så kunne vi måske høste til næste år. Men så opdagede vi de flotteste, sunde druer inde i vildnisset, fortæller Martin Iversen fra Væggerløse Håndbryg, der er genbo til præstegården.

15 kilo af sorten Leon Millot blev høstet, og druerne skønnes at række til 10 liter portvin, der kan skænkes ud ved altergangen næste år.

Bryggeren vurderer, at der kan komme en særdeles velsmagende portvin af druerne, som skal have et års tid til processen.

- Måske kan vi tage hul på den første af vores egne flasker første søndag i advent 2019, siger Anders Martin Lauritsen.

Han lægger vægt på, at arbejdet i vingården ikke kun handler om vin og praktisk arbejde, men også er en måde at samle sognet omkring kirken - udenfor kirketid. Væggerløse Kirke har for eksempel også en strikkeklub, der er vældig produktiv og har god lokal opbakning.

- Det er dejligt at se, at vingården også kan samle sognet, konstaterer Anders Martin Lauritsen, der tidligere selv forgæves har forsøgt at holde trit med de vildtvoksende stokke, inden han måtte erkende, at der er alt for meget arbejde til én.

For Anette Blixt-Pedersen, der hurtigt meldte sig til arbejdet i det frivillige vinlav, er fællesskabet vigtigt.

- Jeg elsker at være ude, og jeg vil gerne lære om jorden og druerne. Men primært er jeg med, fordi det er en rigtig god måde at lære nye mennesker at kende på, fortæller Anette Blixt-Pedersen, der flyttede til Væggerløse for et år siden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tillykke til folkestyret 24. juni 2019 kl. 00.22

AF: LOTTE HINRICHSEN LARSØ

Til byrådet vedr.… 19. juni 2019 kl. 16.53

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

Annonce