cookie-og-privatlivspolitik
Der var godt fyldt i byrådssalen, da 111 tilflyttere kiggede forbi.

2

Billeder

Der var godt fyldt i byrådssalen, da 111 tilflyttere kiggede forbi.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Viste Guldborgsund frem for tilflyttere

111 deltog og fik en formel introduktion til kommunen - og en gang brunch på rådhuset.
09. september 2019 kl. 07:57 Af Andreas Johansen

Annonce
FAKTA
To gange årligt inviterer Guldborgsund Kommune deres nye borgere på en rundtur i kommunen. På lørdagens tur havde 111 meldt sin ankomst - heraf tog 44 turen rundt på Falster, der spandt fra Bøtø i syd til Stubbekøbing i nord. Udover rundturen bød dagen på taler og oplæg fra borgmester John Brædder (G) og formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse (G), der forklarede lidt om kulturen i kommunen.

NYKØBING Den lange, brede hovedgang på Rådhuset i Nykøbing myldrer med mennesker. Overvægten af disse har måske lidt flere grå hår end så mange andre, men entusiasmen er ikke til at tage fejl af.

Her er tale om nytilflyttere. Lørdag havde Guldborgsund Kommune nemlig inviteret de flere tusinde nytilflyttede til at komme og se, hvad kommunen byder på, og det tilbud havde 111 taget imod.

De havde muligheden for at lære noget om alt fra frivillighed, personificeret af udsendte fra Guldborgsund Frivilligcenter, diverse fritidstilbud og sportsgrene, der kan dyrkes på Lolland-Falster og meget andet.

Efter folk havde sundet sig en smule og sonderet terrænet en smule, gik folkemassen ind mod byrådssalen, hvor der ikke var mange tomme pladser. Her fik de muligheden for at høre borgmester John Brædder (G) tale om Guldborgsund Kommune. Og borgmesteren er heldigvis optimistisk anlagt, når det kommer til kommunens fremtid.

- Guldborgsund Kommune er blevet populær. De store infrastrukturprojekter, der er undervejs, og de høje huspriser i storbyerne får de unge til at kigge mod steder som Guldborgsund Kommune, det kan vi se i tallene, forklarede borgmesteren en nysgerrig tilflytter, der havde taget plads på forreste række.

Efter oplægget, hvor også formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse (G), kom med et indspark for kommunens mange kulturtilbud, stod den på en gang brunch. Og over en gang røræg og pølser forklarer en af de 111 tilflyttere, hvorfor kursen blev sat mod Danmarks sydligste kommune.

Tilflytter er måske egentlig en forkert betegnelse for Christina Brandt-Jørgensen på 31. Tilbageflytter er hun i virkeligheden. Hun er opvokset nær Guldborg, og nu har hun rykket teltpælene sydpå sammen med sin mand og sin få uger gamle datter.

- Jeg har både en bachelorgrad i marketing og ledelse og en uddannelse som procesingeniør, og min mand er også hernede fra, så det var oplagt at flytte hjemad, fortæller Christina Brandt-Jørgensen.

Parret drømmer om en landejendom med masser af plads. Ikke noget, der kunne lade sig gøre på Sjælland. Og så har Christina Brandt-Jørgensen så småt følerne ude efter et job i lokalområdet.

- Man hører jo tit, at der er mangel på unge og veluddannede hernede, så vi må jo se, hvor jeg ender. Men jeg vil rigtig gerne arbejde lokalt, fortæller Christina, der midlertidigt bor i Marielyst med sin mand og sin datter, indtil de finder drømmeboligen på landet.

Derefter afgik to ture - en til henholdsvis Lolland og en til Falster. Busturene var guidede rundture i lokalområderne, som tog tilflytterne rundt til de smukkeste steder i Guldborgsund Kommune som for eksempel Stubbekøbing Havn og Bøtøskoven.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce