cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Vred mand i biljagt efter ekskæreste

44-årig mand dømt for hærværk, vold og trusler.
18. november 2020 kl. 06:27 Af David Arnholm

Annonce

SAKSKØBING 13. juni en times tid før midnat udspillede et større drama sig på Nykøbingvej i Sakskøbing. Her indledte en 44-årig mand en biljagt på sin ekskæreste, kørte op på siden af hende, pressede hende ud mod rabatten, påkørte hendes bil og kørte ind foran hende.

Da hun derefter standsede og holdt stille i rabatten, hev han fat i vinduet i førerdøren i hendes bil, så det splintrede. Dernæst tog han kvælertag på hende, mens han sagde noget i retning af: "Jeg klynger din far op og sprætter ham op". Og til sidst gav han hende en lussing.

Nu har sagen været for retten, og her erkendte den 44-årige at have kørt efter ekskæresten og standset hende, ligesom han i den forbindelse erkendte at have skadet hendes bil. Men han nægtede sig skyldig i resten.

Retten så fotografier af skaderne på kvindens bil, og sammenholdt med sagens øvrige oplysninger fandt retten det bevist, at manden havde påkørt kvindens bil. Dermed fandt retten det også bevist, at han havde kørt på en hensynsløs måde for med forsæt at volde fare for hendes liv eller førlighed.

Retten fandt også kvindens forklaring sikker, detaljeret og troværdig, og derfor blev han også fundet skyldig i resten. Da hun ikke havde fået mærker efter overfaldet, blev det dog vurderet, at slaget og kvælertaget ikke havde været hårde.

Hvad der mere præcist havde gjort den 44-årige så vred, fremgår ikke af dommen. Men her fremgår det, at der ved strafudmålingen i formildende retning er lagt vægt på baggrunden for episoden, "herunder det passerede i løbet af dagen op til episoden", ligesom dommeren lagde vægt på den 44-åriges gode forhold.

Dommen lød på 60 dages betinget fængsel og 80 timers ulønnet samfundstjeneste. Derudover frakendes han kørekortet i et halvt år, ligesom han skal betale knap 11.000 kroner i erstatning til forsikringsselskabet for skaderne på kvindens bil og betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce