Annonce
Guldborgsund

Vvs'er fik en ny fremtid på arbejdsmarkedet

Michael Schmidt har været selvstændig gulvlægger i 20 år og var bange for, at en knæoperation havde sendt ham ud af arbejdsmarkedet. Foto: PR

En knæoperation havde sendt Michael Schmidt ud af arbejdsmarkedet i flere års smertekarantæne på sofaen. Nu har han fundet en ny hverdag igennem programmet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster.

NYKØBING Michael Schmidt havde i 20 år passet en karriere som selvstændig gulvlægger, da massive smerter sendte ham i sofaen.

Her tilbragte han 18 timer hver dag med en cocktail af Netflix og mere end 20 forskellige typer af smertestillende piller, indtil han til sidst ikke kunne kende forskel på sine børn.

Det var en fejlslagen knæoperation, der satte en midlertidig stopper for hans arbejdsliv. Herefter fulgte en lang genoptræning og praktikperioder i større butikskæder, uden at det førte til ansættelser.

Smertehelvedet tog til dag for dag og satte Michael Schmidt i karantæne uden nogen horisont for en genåbning af hans vej på arbejdsmarkedet.

Gennem programmet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster kom han i praktik hos VVS-eksperten i Nykøbing. Det blev en praktik, der mundede ud i lønnede timer, og siden februar i år har Michael Schmidt været fastansat som fleksjobber i butikken, der sælger vvs-udstyr.

- I Rekruttering fra Kanten har vi nogle særlige muligheder for overgangsperioden mellem praktik og lønnede timer, hvor virksomheden bliver klædt bedre på til at kunne hjælpe borgeren, forklarer virksomhedskonsulent i Guldborgsund Kommune, Mette Aagaard.

Og VVS-ekspertens fleks-ansættelse af Michael Schmidt skulle vise sig at have den helt rette timing, fordi butikken senere fik brug for ekstra mandskab.

- Siden december 2019 havde vi planlagt en flytning af butikken. Men lige inden corona-nedlukningen blev vi bedt om at udlåne en af vores faste medarbejdere til afdelingen i Næstved, fortæller regionschef i VVS-eksperten, Henrik Clausen.

- I denne tid har Michael Schmidt virkelig vist sig at være guld værd. Han har taget et stort ansvar i butikken og sørget for, at kunderne føler sig trygge og godt tilpas, og samtidig har han været med til at planlægge flytteprocessen med stor fleksibilitet, bekræfter butikschef Cim Erik Strømsholt, der ser det som en pligt for større virksomheder at tage et socialt ansvar, så ingen efterlades på vejen.

- Uden Michael havde vi ikke været klar til at flytte butikken til Herningvej som planlagt.

Når Michael Schmidt i dag møder ind på arbejde, mødes han af et sammenhold mellem kollegaerne og en levende omgangstone.

Alle hjælper hinanden, og hvis kroppen en dag siger fra på nogle opgavetyper, tager Michael Schmidt sig bare af andre opgaver.

- Der er en god fleksibilitet i arbejdet og en gensidig forståelse, hvor jeg kan bidrage med det, jeg kan. Det er glæden i arbejdsdagen, der gør hele forskellen. Jeg ved ikke, om man kan sige, at det er smertelindrende at gå på arbejde, for det gør stadig meget ondt nogle dage, men jeg er ikke længere lammet af smerter, siger Michael Schmidt, der heller ikke længere er afhængig af smertestillende medicin.

- Det har givet mig meningen med livet tilbage at være kommet ud og have fået en hverdag på arbejdsmarkedet, forklarer Michael Schmidt.

Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et projekt, der skal afbøde den mangel på arbejdskraft, der forventes i de kommende år. Lolland og Guldborgsund kommuner er gået sammen med det lokale erhvervsliv, Business Lolland-Falster samt videns- og netværkshuset Cabi med målet om at give 850 borgere en tilknytning til arbejdsmarkedet gennem konkrete forløb i virksomhederne. Initiativet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet har på nuværende tidspunkt ført til 100 ansættelsesforhold.

  • Michael Schmidt har været selvstændig gulvlægger i 20 år og var bange for, at en knæoperation havde sendt ham ud af arbejdsmarkedet. Foto: PR
Annonce
Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof