cookie-og-privatlivspolitik
Michael Schmidt har været selvstændig gulvlægger i 20 år og var bange for, at en knæoperation havde sendt ham ud af arbejdsmarkedet.
Michael Schmidt har været selvstændig gulvlægger i 20 år og var bange for, at en knæoperation havde sendt ham ud af arbejdsmarkedet.
Foto: PR

Guldborgsund

Vvs'er fik en ny fremtid på arbejdsmarkedet

En knæoperation havde sendt Michael Schmidt ud af arbejdsmarkedet i flere års smertekarantæne på sofaen. Nu har han fundet en ny hverdag igennem programmet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster.
02. august 2020 kl. 10:58 Af Maria Glasius Lange

Annonce
FAKTA
Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et projekt, der skal afbøde den mangel på arbejdskraft, der forventes i de kommende år. Lolland og Guldborgsund kommuner er gået sammen med det lokale erhvervsliv, Business Lolland-Falster samt videns- og netværkshuset Cabi med målet om at give 850 borgere en tilknytning til arbejdsmarkedet gennem konkrete forløb i virksomhederne. Initiativet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet har på nuværende tidspunkt ført til 100 ansættelsesforhold.

NYKØBING Michael Schmidt havde i 20 år passet en karriere som selvstændig gulvlægger, da massive smerter sendte ham i sofaen.

Her tilbragte han 18 timer hver dag med en cocktail af Netflix og mere end 20 forskellige typer af smertestillende piller, indtil han til sidst ikke kunne kende forskel på sine børn.

Det var en fejlslagen knæoperation, der satte en midlertidig stopper for hans arbejdsliv. Herefter fulgte en lang genoptræning og praktikperioder i større butikskæder, uden at det førte til ansættelser.

Smertehelvedet tog til dag for dag og satte Michael Schmidt i karantæne uden nogen horisont for en genåbning af hans vej på arbejdsmarkedet.

Gennem programmet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster kom han i praktik hos VVS-eksperten i Nykøbing. Det blev en praktik, der mundede ud i lønnede timer, og siden februar i år har Michael Schmidt været fastansat som fleksjobber i butikken, der sælger vvs-udstyr.

- I Rekruttering fra Kanten har vi nogle særlige muligheder for overgangsperioden mellem praktik og lønnede timer, hvor virksomheden bliver klædt bedre på til at kunne hjælpe borgeren, forklarer virksomhedskonsulent i Guldborgsund Kommune, Mette Aagaard.

Og VVS-ekspertens fleks-ansættelse af Michael Schmidt skulle vise sig at have den helt rette timing, fordi butikken senere fik brug for ekstra mandskab.

- Siden december 2019 havde vi planlagt en flytning af butikken. Men lige inden corona-nedlukningen blev vi bedt om at udlåne en af vores faste medarbejdere til afdelingen i Næstved, fortæller regionschef i VVS-eksperten, Henrik Clausen.

- I denne tid har Michael Schmidt virkelig vist sig at være guld værd. Han har taget et stort ansvar i butikken og sørget for, at kunderne føler sig trygge og godt tilpas, og samtidig har han været med til at planlægge flytteprocessen med stor fleksibilitet, bekræfter butikschef Cim Erik Strømsholt, der ser det som en pligt for større virksomheder at tage et socialt ansvar, så ingen efterlades på vejen.

- Uden Michael havde vi ikke været klar til at flytte butikken til Herningvej som planlagt.

Når Michael Schmidt i dag møder ind på arbejde, mødes han af et sammenhold mellem kollegaerne og en levende omgangstone.

Alle hjælper hinanden, og hvis kroppen en dag siger fra på nogle opgavetyper, tager Michael Schmidt sig bare af andre opgaver.

- Der er en god fleksibilitet i arbejdet og en gensidig forståelse, hvor jeg kan bidrage med det, jeg kan. Det er glæden i arbejdsdagen, der gør hele forskellen. Jeg ved ikke, om man kan sige, at det er smertelindrende at gå på arbejde, for det gør stadig meget ondt nogle dage, men jeg er ikke længere lammet af smerter, siger Michael Schmidt, der heller ikke længere er afhængig af smertestillende medicin.

- Det har givet mig meningen med livet tilbage at være kommet ud og have fået en hverdag på arbejdsmarkedet, forklarer Michael Schmidt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce