cookie-og-privatlivspolitik
Yasmin El Youssef har planer om at læse medicin efter at have fået landets højeste karaktergennemsnit som student.
Yasmin El Youssef har planer om at læse medicin efter at have fået landets højeste karaktergennemsnit som student.
Foto: Privatfoto/arkiv

Guldborgsund

Yasmin fik landets højeste gennemsnit

Yasmin El Youssef fra Nykøbing kan bryste sig af et karaktergennemsnit på hele 12,7.
28. juni 2020 kl. 19:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING Med seks fag på a-niveau og flotte karakterer i dem alle kunne Yasmin El Youssef fra Nykøbing placere sig helt i top blandt studenterne, der i Danmark dimitterede i år.

For at kunne opnå den titel kræver det, at man får et karaktergennemsnit på hele 12,7.

- Jeg havde ikke helt forventet det. Og det er da megafedt for at være helt ærlig. Jeg havde regnet med, at jeg nok var endt med tre 10-taller, fordi min dansk-eksamen og skriftlige matematik-eksamen ikke var gået sådan megagodt. Men det gik sgu. Det blev nogle 12-taller. Men jeg blev faktisk virkelig overrasket. Det havde jeg ikke troet, fortæller Yasmin El Youssef.

De seks forskellige fag på a-niveau er to mere end normalt, hvorfor man kan gange gennemsnittet med 1,06, hvilket betyder, at slutresultatet ender på de førnævnte 12,7.

Næste skridt i uddannelsessystemet for den nybagte student er at læse medicin på universitetet.

- Om det så bliver på KU, Københavns Universitet, eller i udlandet, det står jeg lidt midt imellem i øjeblikket. Enten søger jeg til udlandet lige om lidt og starter om et år, hvis jeg kommer ind. I tilfælde af at jeg ikke kommer ind, har jeg allerede søgt for at komme ind på medicinstudiet på Københavns Universitet, og så starter jeg i februar, fortæller Yasmin El Youssef, der tænker enten at tage til USA eller Storbritannien for at studere.

- Det er jo ret svært at finde ud af, hvad man skal, men jeg har altid vidst, at det skulle være matematik eller medicin, og nu har jeg valgt medicin og går efter det. Nu er det bare et spørgsmål om, hvor det skal være henne, fortsætter hun.

Traditionen tro har vi her på folketidende.dk modtaget en række billeder af glade studenter. Vi modtager dog gerne flere billeder, så hvis du har et billede, du har lyst at dele med os og læserne, så send det til os i en besked via Facebook eller på mailen nyhedsdesk@folketidende.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce