cookie-og-privatlivspolitik

40

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Havne på Sydhavsøerne

Turisthavn og færgehavn

Havne på Sydhavsøerne - Kragenæs Havn - Nordlolland.
12. september 2021 kl. 08:00 Af Peter Foersom

Der er kø ved isboden på havnen i Kragenæs. Det skyldes først og fremmest skulpturgruppen "Dodekalitten", der fra sin plads i Ravnsby Bakker kun en kilometer fra havnen trækker gæster i titusindvis, som bliver lækkersultne efter traveturen.

Men det er helt sikkert medvirkende, at den daværende Ravnsborg Kommune i 1994 åbnede Kragenæs Marina Lystcamp med 2,8 meter vand ved broerne og 250 bådpladser.

Kragenæs er også færgeby for færgerne til Fejø og Femø, som har hver sit færgeleje, men deles om den smalle sejlrende. Der er ti minutter til Fejø og knap en time til Femø, og det er gratis for cyklister og fodgængere hele sommeren.

Kragenæs har været landforbindelse for Fejø siden 1700-tallet. Der var togforbindelse til Nakskov fra 1915 til 1967, der kom bilfærge i 1924 (den første havde kun plads til to biler), og i 1963 kom der også færgefart til Femø, som indtil da blev besejlet fra Bandholm. Der er husbåde, fiskerjoller og café, og om sommeren summer hele havnen af liv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE