cookie-og-privatlivspolitik
De frivillige i Kirkens Korshær delte pizza ud torsdag. Jytte Christiansen og Karin Ditlevsen var mødt frem, selvom samfundet efterhånden er ved at være gået i stå.
Foto: Privatfoto

Hjemløshed

Det er svært at blive hjemme uden et hjem

De hjemløse på Lolland-Falster oplever, at de fleste af deres væresteder lukker de kommende uger. Det giver udfordringer.
13. marts 2020 kl. 18:30 Af Andreas Johansen

NYKØBING Mens de fleste har fri fra skole, arbejder hjemmefra eller er blevet nødt til at afholde noget ferie hjemme i deres trygge bolig, er der en befolkningsgruppe, der i forvejen har det svært, som har fået endnu flere udfordringer. De hjemløse i og omkring Nykøbing må se deres væresteder som Huset, Perronen og Kirkens Korshær lukket, da de også er påvirket af coronapandemien, der har ramt landet hårdt i denne uge.

Kirkens Korshær i Jernbanegade har også lukket dørene. Det fik de besked på ovenfra. Men frivillige og korshærspræsten er ikke underlagt samme restriktioner, så de fortsætter med at gøre en indsats for de udsatte.

- Vi har lavet madudlevering mandag, onsdag og fredag mellem klokken 11 og 12 på adressen. De, der kan hente mad, er de hjemløse. Det er de, der har allermest brug for det i disse tider, forklarer leder af Kirkens Korshær på Lolland-Falster, Maria Mistarz Benzon.

Torsdag var der seks frivillige på arbejde, selvom mange nok havde foretrukket at blive hjemme i ly for vira. Og da andre tilbud på Lolland-Falster og i resten af Danmark nu også trækker stikket for det meste af marts, går de uden fast adresse en svær tid i møde, understreger Maria Mistarz Benzon.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE