cookie-og-privatlivspolitik

Hus og have

Sommeren giver kogende biler

Så kom den pludselig, varmen. Med sommertemperaturer følger udfordringer for vores dyr. Et dyr efterladt i den bagende sol kan nemlig få katastrofale konsekvenser
13. maj 2013 kl. 12:30 Af Katrine Sabroe Christensen (ks@ugeavisen-guld.dk)

Hver sommer må hunde bøde med livet, fordi de er blevet efterladt i en varm bil. Ofte har ejeren kun været væk i relativt kort tid, men temperaturen i en bil, der står i solen, kan lynhurtigt stige til 80-90 grader. Og så kan det gå rigtig galt.

- Mange er hensynsfulde og stiller bilen i skyggen, men det hjælper ikke, når solen flytter sig. Så kan det hurtigt ende med, at bilen alligevel står lige i solen, og så bliver der som en ovn derinde, siger dyrlæge og internatleder i Dyrenes Beskyttelse, Rikke Christensen-Lee.

Tager man sin hund eller kat med i bilen, er det derfor vigtigt at følge nogle enkle forholdsregler. Sørg for, at bilen hele tiden står i skygge. Stil en skål frisk vand i bilen, som dyret kan drikke af - og udskift det ofte. Åbn mindst to vinduer på klem, så der bliver luftgennemstrømning i kabinen. Hvis ens dyr omkommer i bilen, overtræder man dyreværnsloven - og det er strafbart.

- Det kan være en god ide at overveje en ekstra gang, om det måske ikke er bedre for dyret enten at komme med på ærindet eller i stedet blive hjemme, siger Rikke Christensen-Lee.

Det er ikke kun dyr i bilen, der risikerer at tørste i varmen. Kaniner, marsvin og andre dyr, der går ude, kan også komme til at lide under sommersolen. Derfor er det vigtigt at forsyne løbegårde med et halvtag og sørge for, at dyrene hele tiden har adgang til frisk vand. Man skal også være ekstra opmærksom på køer, heste og får, der går på markerne. Sørg for, at dyrene kan finde skygge. Hvis der ingen træer er på marken, så lav et læskur, der både skygger og giver læ.

Annonce

Får du kendskab til dyr, der lider i varmen, så ring til politiet eller kontakt Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på telefonnummer 1812. I Dyrenes Beskyttelses webshop kan du købe et termometer, du kan have på dig. På termometrets bagside er et vejledende skema, der konverterer den aktuelle temperatur til den temperatur, der er i en bil.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.
ANNONCE