cookie-og-privatlivspolitik
1. maj blevet seneste markeret med store forsamlinger i Fællesparken i 2019. Også i år er det fysiske arrangement aflyst på grund af coronapandemien. I stedet er der virtuelle taler. (Arkivfoto).
1. maj blevet seneste markeret med store forsamlinger i Fællesparken i 2019. Også i år er det fysiske arrangement aflyst på grund af coronapandemien. I stedet er der virtuelle taler. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

1. maj i Fælledparken er aflyst for andet år i træk

Der bliver ingen markering af arbejders internationale kampdag i Fælledparken i år på grund af coronavirus.
21. april 2021 kl. 14:51 Af Ritzau

Der bliver ingen 1. maj-fejring i Fælledparken i København i år, da arrangementet er blevet aflyst for andet år i træk på grund af coronasituationen.

Det oplyser Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Hovedstaden, der er arrangør af begivenheden, i en pressemeddelelse.

- Vi er triste over igen i år at måtte aflyse 1. maj i Fælledparken.

- Vi havde glædet os til gode samtaler om de ting, som berører danskerne dybt. Coronakrisen har sat en masse ting på spidsen; mange har mistet deres arbejde - og andre har urimeligt travlt i denne periode, siger Per G. Olsen, formand for FH Hovedstaden, i pressemeddelelsen.

Arbejdernes internationale kampdag vil i stedet blive markeret med en række virtuelle indslag fra fagbevægelsen, som interesserede kan følge via fagbevægelsens facebookside.

Annonce

Det sker klokken 10.00 og varer en halv time.

Skuespiller og komiker Rasmus Bjerg synger for til fællessang fra arbejdersangbogen, og der vil blive holdt taler af statsminister Mette Frederiksen (S), FH-formand Lizette Risgaard, formand for SF Pia Olsen Dyhr og politisk ordfører for Enhedslisten Mai Villadsen.

Også Fagbevægelsens Ungdom taler 1. maj. I dagene op til vil FH blandt andet holde en virtuelt debat om EU's 2030-klimamål og en quiz om fagbevægelsens historie.

Det er muligt, at der vil være mindre 1. maj-arrangementer rundtom i landet i år, men FH oplyser, at markering primært vil blive afholdt virtuelt på grund af coronapandemien.

Selv om samlingen i den store park på Østerbro er blevet sløjfet, vil fagbevægelsen stadig sætte sit præg på Fælledparken den første dag i maj.

Annonce

Der vil nemlig være bannere med budskaber rundt omkring, oplyser FH Hovedstaden.

Det var historisk, da kampdagen blev aflyst i Fælledparken sidste år. 1. maj har været markeret i København siden 1890 med undtagelse af i 1940, da Danmark kort forinden var blevet besat af Tyskland.

Ifølge Arbejdermuseet blev møderne genoptaget fra 1941, hvor de dog i årene efter blev holdt indenfor.

I 1944 og 1945 var der ikke 1. maj-fejringer i traditionel stil, men mange foreninger camouflerede dem som forårsfester, skriver museet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE