cookie-og-privatlivspolitik
Der er i alt registreret omkring 1150 tilfælde med fejl i vaccinationerne eller registreringerne med vaccinationer, viser aktindsigt. (Arkivfoto)
Der er i alt registreret omkring 1150 tilfælde med fejl i vaccinationerne eller registreringerne med vaccinationer, viser aktindsigt. (Arkivfoto)
Foto: Mike Segar/Reuters

Indland

110 personer er blevet fejlvaccineret med Moderna-vaccine

Fejlvaccination kommer formentlig ikke til at gå ud over beskyttelsen hos de pågældende, vurderer professor.
12. maj 2021 kl. 17:55 Af Ritzau

For 110 personer er der ikke gået tilstrækkeligt mange dage mellem deres første stik med Modernas coronavaccine og det andet stik.

Det viser en aktindsigt lavet af TV2.

De 110 personer har ifølge aktindsigten fået det andet stik med vaccinen 21 dage efter det første stik, selv om anbefalingen hedder 28 dage.

Men det bør ikke skabe bekymring hos de fejlvaccinerede, mener Camilla Foged, der er professor i vaccinedesign ved Institut for Farmaci på Københavns Universitet.

Hun understreger, at der netop skal gå 21 dage mellem de to stik med en anden vaccine - Pfizer-vaccinen.

Annonce

- Moderna-vaccinen er jo bygget op på samme teknologi som Pfizer, så det kommer formentlig ikke til at gå ud over beskyttelsen hos de 110 personer, vurderer hun.

Alligevel betyder fejlvaccinationerne med stor sandsynlighed, at de 110 nu skal have et tredje stik med Moderna-vaccinen.

Både Region Midtjylland og Region Syddanmark har over for Avisen Danmark bekræftet, at de har oplevet fejlvaccinationer som et resultat af en it-fejl.

På grund af fejlen har det været muligt at booke anden vaccinetid for tidligt, skriver avisen.

Kurt Espersen, der er koncerndirektør i Region Syddanmark, fortæller til mediet, at en del borgere skal gennem tredje stik, "da man ikke tør bero sig på, at immunsystemet har lavet den rigtige respons".

Annonce

TV2's aktindsigt viser, at der hos Statens Serum Institut i alt er registreret omkring 1150 tilfælde med fejl i vaccinationer eller registreringerne af vaccination.

I 450 tilfælde er personer for eksempel blevet registreret med to Pfizer-vacciner på én dag, hvilket kan betyde, at de pågældende kun har fået et enkelt stik, skriver TV2.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE