cookie-og-privatlivspolitik
Onsdag forhandler Folketingets partier - undtagen Nye Borgerlige - om yderligere genåbning, og ifølge Venstre skal coronapasset fjernes med undtagelse af i nattelivet, ved ind- og udrejse og ved større forsamlinger. En professor i infektionssygdomme foreslår at lade passet gælde i fire-fem dage og ikke tre som nu. (Arkivfoto)
Onsdag forhandler Folketingets partier - undtagen Nye Borgerlige - om yderligere genåbning, og ifølge Venstre skal coronapasset fjernes med undtagelse af i nattelivet, ved ind- og udrejse og ved større forsamlinger. En professor i infektionssygdomme foreslår at lade passet gælde i fire-fem dage og ikke tre som nu. (Arkivfoto)
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Indland

122 indlagte coronapatienter er laveste siden oktober

Tekniske problemer betyder, at onsdagens smittetal er baseret på prøvesvar fra mere end 24 timer, skriver SSI.
09. juni 2021 kl. 14:10 Af Ritzau

Der er registreret 904 nye coronasmittede i Danmark. Tekniske problemer mandag og tirsdag betyder dog, at onsdagens opgørelse er baseret på flere prøvesvar end de sædvanlige 24 timer.

Derfor er tallet overestimeret, skriver Statens Serum Institut (SSI).

Der er foretaget 180.939 PCR-test og 700.832 lyntest. Sidstnævnte indgår dog ikke i opgørelsen, da der er for høj usikkerhed forbundet med prøvesvar fra en lyntest.

Det fremgår ikke, hvor mange ekstra timer tallene dækker over.

Antallet af indlagte coronapatienter falder med 2 til 122. Af dem er 27 så syge, at de er indlagt på intensiv. 17 er i respirator.

Annonce

Det er det laveste antal indlagte siden slutningen af oktober, hvor tallet var nede på 120.

I december og januar lå antallet af indlagte og svingede mellem 700 og 900.

Ifølge Eskild Petersen, adjungeret professor i infektionssygdomme ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet, vil sæsoneffekten begynde at få en betydning for smittens udvikling.

- Dét, at det bliver sommer, og at vi er mere udendørs, vil betyde, at smittetrykket falder yderligere, siger han.

Samtidig med smittetallene har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) offentliggjort det nuværende kontakttal, som ligger på 0,8. Det betyder, at epidemien er aftagende.

Annonce

Heunicke nævner netop sæsoneffekten - det varmere vejr - og vaccinerne som primære årsager.

Onsdag forhandler Folketingets partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - om en yderligere genåbning. Flere partier ønsker at afskaffe coronapasset.

I et notat, som SSI har afleveret onsdag, står der, at høj testaktivitet er afgørende for at holde snor i epidemien, og coronapasset er medvirkende til, at man ofte bliver testet.

Det samme mener Eskild Petersen. Han foreslår dog at lade coronapasset gælde i fire eller fem dage.

- Antallet af test vil naturligvis falde, men er man bekymret for at bruge mange penge på test, så er det en måde at reducere antallet af test på i en situation, hvor smitten er under kontrol, siger han.

Annonce

Der er ikke sket nogen nye dødsfald blandt coronasmittede.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE