cookie-og-privatlivspolitik
Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet, siger, at Australien ikke vil være på listen over lande, som Danmark vil lempe rejsevejledningen for torsdag. (Arkivfoto)
Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet, siger, at Australien ikke vil være på listen over lande, som Danmark vil lempe rejsevejledningen for torsdag. (Arkivfoto)
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Indland

15 lande er sikre - Danmark vil fraråde rejser til flere af dem

Danmark vil lempe rejsevejledning for færre lande end de 15 på EU's liste uden for EU, der har styr på corona.
02. juli 2020 kl. 08:50 Af Ritzau

Annonce

Når de danske myndigheder torsdag eftermiddag lemper rejsevejledningen for en række lande uden for EU, bliver listen kortere end de 15 lande, som EU har blåstemplet som sikre i forhold til coronasmitte.

Blandt andet kommer Australien ikke til at være blandt landene. Det fortæller Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet, til P1 Morgen.

- Jeg kan sige så meget, at listen bliver kortere end EU's. Vi kommer blandt andet ikke til at åbne for Australien, og det er ikke, fordi de ikke har styr på coronasituationen.

- Det handler udelukkende om, at der er indrejseforbud for det meste af verden - herunder europæere - så derfor giver det ikke mening at lempe rejsevejledningen, siger han til P1 Morgen.

De nuværende lande på EU-listen er Algeriet, Australien, Canada, Georgien, Japan, Montenegro, Marokko, New Zealand, Rwanda, Serbien, Sydkorea, Thailand, Tunesien og Uruguay.

Samtidig er Kina på listen, men det er betinget af, at landet åbner for indrejse for EU-borgere.

Derfor er det ifølge Erik Brøgger Rasmussen i øjeblikket uafklaret, hvordan rejsevejledningen vil se ud for Kina.

Listen vedligeholdes ud fra en række kriterier. Antallet af coronasyge per 100.000 borgere skal være under eller på højde med gennemsnittet i EU. Det er i øjeblikket maksimalt 16 nye smittede per 100.000.

Desuden skal udbredelsen af virus i landet være stabil eller på vej ned. EU-landene vil også tage højde for, hvor meget der testes i landet, og andre tilgængelige informationer.

Ud over EU's liste kigger de danske myndigheder ud over indrejserestriktioner på, om der for eksempel er karantænekrav ved indrejse.

De danske myndigheder ventes at præsentere de nye rejsevejledninger torsdag klokken 16.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce