cookie-og-privatlivspolitik
Antallet af patienter indlagt med coronavirus er lavt, siger Åse Bengaard Andersen, der er ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Rigshospitalet. Hun vurderer, at det kan være en forklaring på, at ingen er døde med corona den seneste uge. (Arkivfoto)
Antallet af patienter indlagt med coronavirus er lavt, siger Åse Bengaard Andersen, der er ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Rigshospitalet. Hun vurderer, at det kan være en forklaring på, at ingen er døde med corona den seneste uge. (Arkivfoto)
Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Indland

749 nye coronasmittede - ingen dødsfald i nu en uge

Ud af 85.412 foretagne PCR-prøver har 0,88 procent af dem det seneste døgn været positive, viser tal fra SSI.
24. juli 2021 kl. 14:09 Af Ritzau

Det seneste døgn er yderligere 749 personer i Danmark blevet testet positive for coronavirus.

Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag.

De 749 smittetilfælde er fundet blandt i alt 85.412 PCR-prøver. Det vil sige, at 0,88 procent af PCR-prøverne, hvor man podes i svælget, har været positive.

Antallet af smittetilfælde er nogenlunde på niveau med det, der er set dagligt den seneste uge. Det er også stadig i stor grad de samme aldersgrupper, som bliver smittet med virusset.

- Det vil sige, at det er de unge voksne fra 20 til 29 år, siger Åse Bengaard Andersen, ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Rigshospitalet.

Annonce

Ud af den seneste uges samlede 5850 smittetilfælde har aldersgruppen med de 20-29-årige stået for 2528 af dem. Det svarer til 43 procent af tilfældene.

Det seneste døgn er der også foretaget 154.874 lyntest. Det er de test, hvor man podes i næsen. Positive resultater fra disse test indgår dog ikke i SSI's tal, da de kan være usikre i deres svarresultater.

På landets hospitaler er der nu 56 patienter indlagt med coronavirus. Det er én mere end fredag. 10 personer er på intensiv og 6 får hjælp af respirator.

Der er ikke registreret dødsfald blandt coronasmittede det seneste døgn. Det betyder, at det nu er en uge siden det seneste coronarelaterede dødsfald.

- Det er nok en afspejling af, at der er så få indlagte. Og heldigvis er der i Danmark i øjeblikket så ganske få, som er så alvorligt syge med coronavirus, at de bliver nødt til at indlægges, siger Åse Bengaard Andersen.

Annonce

Under coronaepidemien er i alt 2542 personer i Danmark døde, mens de har haft coronavirusset i kroppen.

I det danske vaccinationsprogram er der nu 4.067.532 personer, der har påbegyndt vaccination mod coronavirus. Det svarer til 69,5 procent af den danske befolkning.

Derudover kan 2.916.038 personer nu kalde sig færdigvaccineret. Det svarer til 49,8 - eller næsten halvdelen - af befolkningen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE