cookie-og-privatlivspolitik
Siden onsdag har skraldefolk i Frederikshavn været i strejke. Torsdag aften bliver der indgået en aftale.
Siden onsdag har skraldefolk i Frederikshavn været i strejke. Torsdag aften bliver der indgået en aftale.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Indland

Aftale mellem arbejdsgivere og 3F afblæser skraldekonflikt

Med en aftale torsdag aften er der udsigt til, at skraldespandene bliver tømt fredag.
16. maj 2019 kl. 21:26

Annonce

Der er landet en aftale, der formentlig betyder, at skraldefolk i flere kommuner er parate til at gå i arbejde igen efter trussel om konflikt.

Aftalen er kommet på plads efter et møde mellem renovationsfirmaet Remondis og fagforeningen 3F torsdag aften, skriver TV2.

- Vi har indgået en aftale, som vi anbefaler, at vores medlemmer stemmer for og går i arbejde igen i morgen, siger Per Thorup, faglig sekretær hos skraldemændenes fagforening 3F i Frederikshavn, til tv-stationen.

Dermed lyder meldingen, at skraldefolk i Frederikshavn og i over 20 andre kommuner ventes at genoptage deres arbejde fredag morgen.

Frederikshavn har siden onsdag været i overenskomststridig strejke. Det har udløst sympatistrejke hos flere andre kommuner. Det drejer sig angiveligt om seks kommuner i Jylland og 20 på Sjælland.

Ifølge TV2 bliver aftalen anbefalet af de tillidsmænd, som repræsenterer skraldefolkene i de kommuner, hvor der har været sympatistrejker. Derfor er det også ventet, at arbejdet vil blive genoptaget der.

Tidligere torsdag forklarede Per Thorup, der er faglig sekretær i 3F i Frederikshavn, Ritzau hvad det er, der har udløst strejken.

Skraldespandsordningen i Frederikshavn blev ændret sidste efterår, da borgere startede med at sortere deres affald i to kamre i samme spand.

Renovationsarbejderne er dermed længere tid om at tømme skraldespandene på grund af sorteringen, og det forlænger arbejdsdagen ifølge Thorup.

Tidligere torsdag blev det afgjort i Arbejdsretten i København, at strejken var i strid med loven, og skraldefolkene blev pålagt bod.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

Annonce