cookie-og-privatlivspolitik
Silas Cornelius Van, Maria Szigethy og Selma Sol í Dali spiller børnene Bjørn, Frederikke og Gro i DR's julekalender 'Julefeber'. Billedet er taget på Det Kongelige Teaters kroneloft, hvor store dele af julekalenderen er optaget.
Silas Cornelius Van, Maria Szigethy og Selma Sol í Dali spiller børnene Bjørn, Frederikke og Gro i DR's julekalender 'Julefeber'. Billedet er taget på Det Kongelige Teaters kroneloft, hvor store dele af julekalenderen er optaget.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

Anmelderne tager pænt imod ny julekalender uden nisser

"Julefeber" bliver skamrost for det visuelle, mens manglende magiske væsner deler vandene hos anmelderne.
01. december 2020 kl. 23:36 Af Ritzau

Annonce

To ting bemærker anmelderne efter at have set de første afsnit af DR's nyeste julekalender, "Julefeber".

Den er meget flot lavet, men de traditionelle juleelementer - som nisser - udebliver.

Hos Jyllands-Posten mener man dog ikke, at det gør noget.

- Natasha Arthy og Rune Schjøtts fornemt iscenesatte og velskrevne julekalender lader til at have alt det, en julekalender skal have.

- "Julefeber" er vanvittigt smuk, skriver anmelder Katrine Sommer Boysen og kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Julekalenderen handler om familien Svensson bestående af far, søn og datter. Moren har de mistet og ligeså deres lejlighed, som faren har mistet til en lånehaj. Derfor må de bo på loftet af Det Kongelige Teater, der er farens arbejdsplads.

Hos Politiken roses serien for sit mod og for ikke at vælge den konservative idylliske julekalendervej.

- Faktisk går Arthy skridtet længere ved nærmest aldeles at undgå nisserier og diverse mytologiske elementer til fordel for en benhård historie om en reduceret, udsat familie, der må se deres jul i fare, skriver anmelder Henrik Palle.

Han mener, der er en chance for, serien kan få kritik på grund af de manglende julevæsner med røde huer.

- Folk vil almindeligvis have nisser og halløj i metermål i december. Skulle det gå galt med den folkelige anerkendelse, er der altid muligheden for at blive kult, vurderer Henrik Pallesen.

Han giver kalenderen fire stjerner ud af seks.

Hos Berlingske savner anmelder Sarah Iben Elmbjerg noget andet end den triste og grå stemning, som hun mener, er omdrejningspunktet i de første afsnit.

- Det virker som om, at julekalenderens grundsætning om, at det skal være rigtig skidt, før det bliver godt, har fået et ekstra lag kanel i år, skriver hun.

Selv om hun, efter et år med pandemi og restriktioner, havde håbet på andet end fattigdom og nedtur i de første afsnit af årets julekalender, giver hun også "Julefeber" fire stjerner.

Hun tillader sig dog at savne netop en ting.

- Man skal være rimelig hårdkogt for ikke at ønske sig, at der dukker en enkelt lille nisse frem bag en af kalenderens 24 låger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

Annonce