cookie-og-privatlivspolitik
Antallet af coronaindlagte er nu det laveste i et halvt år. (Arkivfoto)
Antallet af coronaindlagte er nu det laveste i et halvt år. (Arkivfoto)
Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Indland

Antal coronaindlagte er det laveste siden november

Siden mandag er der registreret 809 nye tilfælde med coronasmitte. Det dækker dog kun over 21 timer.
04. maj 2021 kl. 14:12 Af Ritzau

Siden mandag er der bekræftet 809 nye tilfælde med coronasmitte, oplyser Statens Serum Institut (SSI) tirsdag i sin daglige opgørelse.

Opgørelsen dækker på grund af tekniske problemer dog kun over 21 timer og ikke de normale 24 timer, bemærker seruminstituttet.

Antallet af indlagte er siden mandag faldet med 21 til 163. Det er det laveste siden starten af november. Smitten steg over vinteren, og der var flest indlagte på landets hospitaler omkring årsskiftet, hvor over 900 coronasmittede krævede behandling.

Tallene viser, at vaccinerne er begyndt at slå igennem. Det vurderer Thorkild Sørensen, der er professor emeritus i epidemiologi ved Københavns Universitet.

- Vi har nogenlunde jævn udvikling i smitten, men vaccinerne har slået igennem ved at beskytte de udsatte, og derfor ser vi, at antallet af indlagte fortsætter med at falde, lyder det.

Annonce

De jævne smittetal tilskriver Thorkild Sørensen især det gode vejr, og at det ser ud til, at genåbningen fra 21. april ikke får den effekt på smittetallene, som nogle havde frygtet.

- Vi er dog nødt til at vente lidt, for effekten fra genåbningen kan sagtens komme endnu, understreger han.

Med til historien hører også, at færre ofte udskrives i weekenden, hvilket betyder, at antallet af indlagte stiger.

Efter weekenden bliver flere udskrevet. Der ses derfor ofte et fald i antallet af indlagte i tirsdagens tal fra SSI.

De 809 nye smittetilfælde er fundet i 164.580 PCR-prøver. Det er de prøver, hvor man bliver podet i svælget.

Annonce

Andelen af positive prøver i forhold til antallet af test giver en positivprocent på 0,49. Det er på niveau med de seneste par dage, hvor positivprocenten har været marginalt højere end den seneste tid.

Thorkild Sørensen vurderer, at Danmark har et godt udgangspunkt forud for den fortsatte genåbning, der finder sted torsdag.

- Og så har vi redskaberne på plads til at kunne reagere, hvis en genåbning skaber nye smitteproblemer, lyder det.

Der er også foretaget 411.678 lyntest. Det er de test, hvor man podes i næsen. De positive tilfælde herfra indgår dog ikke i smittetallet.

Det skyldes, at der er større usikkerhed forbundet med svarene fra lyntest. Myndighederne opfordrer derfor til, at man får taget en PCR-test, hvis man er blevet testet positiv med lyntest.

Annonce

Der er registreret yderligere et dødsfald hos coronasmittede. Dermed er i alt 2491 personer døde herhjemme, efter at de har været smittet med virusset.

I myndighedernes vaccinationsprogram er der nu 1.387.556 borgere, der har fået mindst ét stik med en coronavaccine. Det vil sige, at de har påbegyndt vaccination. Andelen svarer til 23,4 procent af befolkningen.

669.970 borgere har fået begge stik og er færdigvaccinerede. Det svarer til 11,5 procent af befolkningen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE