cookie-og-privatlivspolitik
Der er torsdag 120 indlagte med coronavirus på de danske sygehuse. Det er det laveste siden slutningen af oktober. (Arkivfoto)
Der er torsdag 120 indlagte med coronavirus på de danske sygehuse. Det er det laveste siden slutningen af oktober. (Arkivfoto)
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Indland

Antallet af indlagte falder til det laveste i otte måneder

Der er registreret 475 nye smittetilfælde. For tredje dag i træk er der givet mere end 70.000 vaccinestik.
10. juni 2021 kl. 12:14 Af Ritzau

Der er det seneste døgn registreret 475 nye smittetilfælde i Danmark. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde torsdag.

Der er desuden foretaget 107.043 PCR-test og 426.082 lyntest. Sidstnævnte tæller dog ikke med i opgørelsen, da der er for høj usikkerhed forbundet med prøvesvaret fra en lyntest.

Antallet af nye smittetilfælde er blandt de laveste de seneste måneder.

På landets sygehuse er status, at antallet af indlagte med coronavirus det seneste døgn er faldet med to til 120.

Det er det laveste antal indlagte siden slutningen af oktober, hvor anden bølge af smitten var ved at ramme Danmark.

Annonce

Antallet af indlagte med coronavirus er faldet med 88 procent, siden epidemien toppede i starten af januar med flest indlæggelser på landets sygehuse.

De seneste tal viser, at der er fuldstændig kontrol med epidemien, vurderer Kasper Karmark Iversen, der er overlæge og professor på Herlev-Gentofte Hospital og Københavns Universitet.

- Det ser utrolig godt ud. Vi har fået det knæk, som vi forventede og håbede - kontakttallet er under 1, der er få smittetilfælde og indlæggelser, og vi vaccinerer for fuldt drøn, siger han.

Han fortæller, at coronavirus efterhånden ikke er et så stort tema mere.

- Det fylder meget lidt på sygehusene med meget få patienter. Det betyder, at vi nu kan begynde at afvikle den pukkel af operationer og behandlinger, som corona har skabt, siger han.

Annonce

Der blev onsdag givet 75.000 vaccinestik, hvilket er blandt de travleste dage på de danske vaccinationscentre.

Dermed er mere end 2,5 millioner i gang med at blive vaccineret eller færdigvaccineret.

Det lave niveau af smitte og indlæggelser og fremdriften i vaccinationerne er baggrunden for, at et stort flertal i Folketinget natten til torsdag har indgået en aftale, der lemper en lang række af de nuværende restriktioner og udfaser dem helt fra 1. oktober.

Kasper Karmark Iversen vurderer, at det er helt på sin plads at udfase restriktionerne, og han har svært ved at forestille sig, at sygehusene igen skal komme under pres.

- Jeg bekymrer mig slet ikke på sygehusenes vegne. De personer, som kan blive syge, er sunde og raske og yngre, så jeg ser ingen risiko for et pres på sygehusene.

Annonce

- Jeg ser heller ikke risiko for en stor stigning i smitten, selv om vi laver en massiv genåbning. Det er godt vejr, folk er uden for, og antallet af immune stiger hele tiden, siger Kasper Karmark Iversen.

Der er registreret to dødsfald det seneste døgn, viser torsdagens opgørelse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE