cookie-og-privatlivspolitik
Indsatsen "Vild natur langs banen" er et led i Banedanmarks løbende natur- og miljøarbejde. Banedanmark har i en årrække samarbejdet med Miljøstyrelsen om projektet "InfraNatur". (Arkivfoto)
Indsatsen "Vild natur langs banen" er et led i Banedanmarks løbende natur- og miljøarbejde. Banedanmark har i en årrække samarbejdet med Miljøstyrelsen om projektet "InfraNatur". (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Banedanmark og minister vil hjælpe den vilde natur

Med projektet "Vild natur langs banen" vil Banedanmark og transportministeren fremme dansk biodiversitet -lokalt med to heste.
10. september 2020 kl. 05:30 Af Ritzau

Transportminister Benny Engelbrecht (S) sætter nu gang i projektet "Vild natur langs banen", der skal fremme den vilde natur omkring landets jernbaner.

I naturen langs de danske jernbaner lever mere end 250 sjældne dyr og planter, men miljøerne skal altså fremmes endnu mere, mener ministeren, der har bedt Banedanmark se på, hvad der kan gøres.

- Det er vigtigt ikke kun at kigge på store skove og enge, men også andre steder, hvor naturen hersker som for eksempel langs veje og jernbaner, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Siden sommeren 2017 har Banedanmark samarbejdet med Miljøstyrelsen. Den nye indsatsen er et led i det løbende natur- og miljøarbejde.

Banedanmark er i gang med at lave en biodiversitetsanalyse, som skal ende ud i nogle konkrete tiltag. Analysen forventes at være klar sidst i september.

Annonce

- I analysen er der fokus på, at jernbanen er en spredningskorridor gennem landet. Derfor kigger vi både på at fremme ønskede arter, og hvordan vi kan bekæmpe invasive arter, siger Randi Skogstad, der er direktør for infrastruktur i Banedanmark.

Benny Engelbrecht håber på, at Banedanmarks tiltag på området kan spille sammen med den samlede danske indsats.

- Analysen kan være med til, at vi kan gøre, de ting vi gør i forvejen lidt klogere. For eksempel at sørge for, at når vi vedligeholder naturarealer, så tager vi hensyn til ynglesæsoner, eller hvornår planterne kaster frø, siger Benny Engelbrecht om målet for indsatsen.

Et tiltag er, at der lørdag sættes to heste ud på et område i Rødbyhavn. På området går der allerede gedebukke.

Ifølge Randi Skogstad, skal de hjælpe med at holde styr på bevoksningen i området på en naturlig og skønsom måde.

Annonce

Banedanmark råder over 4500 hektar naturområder. Der svarer til omkring 9000 fodboldbaner.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE