cookie-og-privatlivspolitik
I Brønderslev, Ringkøbing-Skjern, Thisted, Frederikshavn, Aalborg, Jammerbugt og Hjørring indføres besøgsforbud på alle plejehjem. (Arkivfoto)
I Brønderslev, Ringkøbing-Skjern, Thisted, Frederikshavn, Aalborg, Jammerbugt og Hjørring indføres besøgsforbud på alle plejehjem. (Arkivfoto)
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Indland

Besøg bliver forbudt på plejecentre i syv jyske kommuner

Efter at der er konstateret smitte blandt flere minkfarme, begrænses muligheden for besøg på jyske plejehjem.
23. oktober 2020 kl. 15:13 Af Ritzau

Annonce

Der indføres nu et decideret besøgsforbud på alle plejehjem i syv kommuner i Nord- og Vestjylland. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Der er tale om Brønderslev, Ringkøbing-Skjern, Thisted, Frederikshavn, Aalborg, Jammerbugt og Hjørring.

Det er blandet andet på grund af aktiv smitte blandt minkbesætninger på minkfarme, at styrelsen ser sig nødsaget til at indføre besøgsforbud.

Samtidig har kommunerne i den seneste uge haft flere end 40 smittede per 100.000 indbyggere, oplyser styrelsen. Sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse ligger på 20.

Det nye besøgsforbud indebærer, at det midlertidigt ikke er tilladt at få besøg plejehjem. Heller ikke på udearealer, som ellers har været tilladt flere steder trods besøgsrestriktioner.

Besøgsforbud er under coronakrisen blevet brugt som et værktøj på enkelte plejehjem til inddæmme smitte, hvis en beboer eller ansat er blevet registreret smittet.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed gives påbuddene nu til hele kommuner ud fra "et forsigtighedshensyn".

- Vi vil gerne forsøge at undgå, at de høje smittetal, vi ser i de syv kommuner, spreder sig til ældre og udsatte borgere, siger overlæge Anne Hempel-Jørgensen, der er sektionsleder i Tilsyn og Rådgivning Nord, i pressemeddelelsen.

Det er fortsat muligt for den enkelte beboer at udpege én pårørende, som kan aflægge besøg. Ligesom det fortsat er muligt med besøg i kritiske situationer. Det gælder eksempelvis, hvis en beboer er døende.

Forbuddet forhindrer desuden ikke beboerne i at tage på besøg eller lignende uden for plejecentret, skriver styrelsen.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der afgør, om der skal indføres besøgsforbud eller -restriktioner blandt andet på landets plejehjem.

Styrelsen vil senest 23. november vurdere, om forbuddene i de syv nordjyske kommuner skal ophæves eller forlænges.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

Annonce