cookie-og-privatlivspolitik
Som en del af sidste års sommerpakke blev det blandt andet billigere at tage bilen med på tur rundt i det danske sommerland. Flere øer - eksempelvis Fanø - oplevede et så stort boom i antallet af besøgende, især i bil, at de har udtrykt ønske om en længere periode med gratis billetter til gående og cykler. (Arkivfoto)

2

Billeder

Som en del af sidste års sommerpakke blev det blandt andet billigere at tage bilen med på tur rundt i det danske sommerland. Flere øer - eksempelvis Fanø - oplevede et så stort boom i antallet af besøgende, især i bil, at de har udtrykt ønske om en længere periode med gratis billetter til gående og cykler. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Billigere færgebilletter er den bedste hjælp for småøer

Sæt billetprisen på færger ned i juni, juli og august, lyder ønsket fra de danske småøer til ny sommerpakke.
06. maj 2021 kl. 07:05 Af Ritzau

Det vækker glæde på de danske småøer, at regeringen i et nyt udspil til en sommerpakke lægger op til at øremærke 200 millioner kroner til blandt andet nedsatte færgebilletter.

Det siger Dorthe Winther, formand for Sammenslutningen af Danske Småøer.

- Der var ingen tvivl fra vores turisterhvervs side sidste år: Det var den bedste hjælpepakke, som gav den mest afsmittende effekt for dem.

- Det var sidste år dét, der var med til at hjælpe turisterhvervet med at holde skindet på næsen, lyder det.

Dorthe Winther håber, at pakken i år kommer i bedre tid, så både virksomheder og turister bedre kan planlægge.

Annonce

- Det giver tid til at se på øernes infrastruktur i forhold til affald og toiletforhold. Men det giver også tid til at se på, hvordan man får folk gelejdet rundt på øen, så turisterne får oplevet kulturen på øerne.

Desuden ser man fra småøernes side gerne, at perioden med billigere billetter kommer til at gælde i både juni, juli og august.

- Vi ved, at danskerne også holder ferie i juni og august, så at sprede det ud over en længere periode med nedsatte takster vil give mulighed for, at flere kan komme afsted, siger Dorthe Winther.

Regeringen vil torsdag klokken 12.30 præsentere udspillet til sommerhjælpepakken. Den har ifølge TV2 en værdi på cirka 1,6 milliarder kroner.

Som en del af forrige års sommerpakke tilbød 53 danske færgeruter alle gående og cyklister gratis overfart i hele juli. Det er stort set alle indenrigsruter.

Annonce

Desuden var prisen på færgebilletter sat ned i august og september.

Der blev som en del af initiativet også sat en million billige Orange-billetter til salg, ligesom også 50.000 rejsepas, som for 299 kroner gav fri rejse i otte dage med kollektiv trafik, blev udsolgt på tre dage.

Ifølge Dorthe Winther satte sidste års sommerpakke et vigtigt fokus på småøerne som mulige feriedestinationer.

- Det havde en kæmpe markedsføringseffekt, at man fra statens side gav gratis billetter og opfordrede til, at man tog ud på de danske øer. Det har vores turisterhverv nydt godt af.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE