cookie-og-privatlivspolitik
Her ses Anders Hofman, 29 år, der er atleten bag Project Iceman, hvor han skal gennemføre en Ironman på antarktis. Forsøget er i gang denne weekend. (Arkivfoto)
Her ses Anders Hofman, 29 år, der er atleten bag Project Iceman, hvor han skal gennemføre en Ironman på antarktis. Forsøget er i gang denne weekend. (Arkivfoto)
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Indland

Blød sne tvinger dansker til at ændre rute i iskoldt rekordforsøg

19 timer inde i forsøget på at fuldføre en ironman på Antarktis må Anders Hofman gøre ophold.
23. februar 2020 kl. 06:00 Af Ritzau

Annonce

29-årige Anders Hofman har denne weekend kastet sig ud i forsøget på at blive verdens første ironman på Antarktis.

Men natten til søndag har planerne mødt uforudset modstand, da varmt vejr har gjort, at Hofman må lægge sin cykelrute om.

Det oplyser hans makker Nicklas Borgen, der undervejs fortæller om projektet ved navn Iceman på dets hjemmeside og sociale medier.

Ifølge hjemmesiden har Hofman gennemført svømmedistancen, mens han 23 kilometer inde i cyklingen har lavet et midlertidig ophold.

- Oprindeligt havde de forberedt en fire kilometer lang cykelrute på en gletsjer, men vejret er for varmt, og sneen er for blød til at cykle på gletsjeren, så i stedet har de lavet en lille rute nedenfor gletsjeren, siger Nicklas Borgen.

Den seneste opdatering fra Anders Hofman og hans team til Nicklas Borgen, der er i Danmark, lød omkring midnat natten til søndag dansk tid, at de skulle finde en ny rute.

- Det er svært at vide, hvor ekstreme forholdene er, når man ikke har været der.

- Men der kan være store gletsjerspalter, som man kan falde ned i, og de kan være kilometer dybe. Det tager tid at finde en ny rute, og de skal gå og sikre den nye bane, siger Nicklas Borgen.

Desuden har teamet i Antarktis og Anders Hofman haft problemer med sigtbarheden, der også var dårlig på gletsjeren.

- Når man er på disse kanter, så er det altså Antarktis, der bestemmer, og så må man passe sig ind. Det sidste, jeg hørte fra teamet, var, at de stadig er ved godt mod og har fokus på målet, siger Nicklas Hofman.

Anders Hofman begyndte sin ironman lørdag morgen klokken 9 dansk tid. Det forventes, at det samlet vil tage mellem 24 og 36 timer.

En ironman består af 3,9 kilometer svømning efterfulgt af 180 kilometer cykling og et maratonløb på 42,2 kilometer.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

Annonce