cookie-og-privatlivspolitik
Der er sket en fordobling i antallet af såkaldte regnbuefamilier siden 2009, så der i dag er 1465 i Danmark. (Arkivfoto).
Der er sket en fordobling i antallet af såkaldte regnbuefamilier siden 2009, så der i dag er 1465 i Danmark. (Arkivfoto).
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Indland

Børns Vilkår er bange for forslag om fire forældre

Børns Vilkår ser flere problemer ved Enhedslistens forslag om fire juridiske forældre.
16. august 2019 kl. 17:48 Af /ritzau/

Annonce

Børns Vilkår er "alvorligt bange" for Enhedslistens forslag om, at børn skal kunne have op til fire juridiske forældre. Det siger organisationens direktør, Rasmus Kjeldahl.

- Vi er ret skeptiske over for forslaget. Vi tror ikke, det er i børnenes interesse, at så mange voksne kan få medbestemmelsesret over vigtige beslutninger, som angår børnenes liv, siger Rasmus Kjeldahl.

Når forældrene er enige, er det ifølge Rasmus Kjeldahl fint at have fire forældre. Det kan dog blive problematisk, hvis fire forældre ikke kan finde kompromiser ved vigtige beslutninger, mener Børns Vilkårs direktør.

- Vi er alvorligt bange for, at de problemer med delt forældremyndighed efter skilsmisse, som vi allerede ser i dag, bare vil vokse, hvis ikke bare to, men fire forældre skal være enige, siger Rasmus Kjeldahl.

Enhedslisten har tirsdag foreslået, at børn skal kunne have op til fire juridiske forældre. Det vil ifølge partiets ligestillingsordfører Mai Villadsen (Ø) sikre, at lovgivningen følger med tiden.

Der er i dag mere end 1465 såkaldte regnbuefamilier. Det er mere end en fordobling siden 2009, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

En regnbuefamilie er i optællingen defineret ud fra et kvindepar eller et mandepar med hjemmeboende børn.

Det er ikke registreret, hvis en singlekvinde for eksempel får et barn med to mænd i et parforhold.

I disse regnbuefamilier vil der ofte være flere end to forældre, der ønsker medbestemmelse over børnene. I dag kan et barn maksimalt have to forældre med forældremyndighed.

Børns Vilkårs direktør sætter spørgsmålstegn ved, om problemerne er så store, som Enhedslisten beretter om.

- Det kan sagtens være, at der er bestemte ting, som kan rettes op. Men det kan gøres med mindre drastiske midler end dem, der ligger i Enhedslistens forslag, siger Rasmus Kjeldahl.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce