cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Boligforening vil have videoovervågning i boligområder

Dansk Folkeparti er ikke bange for mere overvågning i samfundet og støtter op om boligforeningens ønske.
10. januar 2019 kl. 07:04

Annonce

Boligforeningen AAB ønsker, at kunne opsætte videoovervågning på fællesarealer uden at skulle søge tilladelse hos politiet.

Det siger Christian Høgsbro, administrerende direktør hos boligforeningen AAB.

- Vi oplever, at videoovervågning kan være med til at opklare og forhindre kriminalitet i vores boligområder, siger Christian Høgsbro.

Den administrerende direktør oplyser, at boligområdet Vejleåparken i Ishøj på den københavnske vestegn den seneste tid har været plaget af en række bilafbrændinger.

Boligforeningen er utilfreds med, at den, som reglerne er nu, ikke kan opsætte videoovervågning uden tilladelse.

I dag er reglerne sådan, at politiet kan sætte overvågning op på gader og stræder, hvis de mener, at der er en politifaglig grund til det. Blandt andet hvis der er mange tilfælde af vold i et område.

Hos Dansk Folkeparti støtter man op om boligforeningens ønske.

- Jeg synes, at det er helt rimeligt, at boligforeningerne får en mulighed for at opsætte videoovervågning, hvis de vil finansiere det selv, og det lever op til de regler, der er om datasikkerhed, siger Peter Kofod, retsordfører for Dansk Folkeparti.

Regeringen har i disse dage et nyt lovforslag om videoovervågning i høring.

Ifølge lovforslaget skal politiet fremover kunne overtage tv-kameraer hos private erhvervsdrivende. Desuden skal private i højere grad kunne søge om at sætte overvågning op.

Dansk Folkeparti mener dog ikke, at lovforslaget er vidtgående nok. Partiet ønsker, at det også skal være op til kommunerne selv at opsætte videoovervågning.

Partiets retsordfører er ikke bange for mere overvågning i det offentlige rum, da det ifølge ham tjener et større formål.

- Det handler om, at hvis der sker folk noget, eller der er nogen, der gør skade på folks ejendom, så skal vi have stillet de ansvarlige til regnskab for det.

- Der er videoovervågning et rigtig godt redskab, siger Peter Kofod.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Kærligheden til vort folk. 15. juli 2019 kl. 14.44

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

Annonce