cookie-og-privatlivspolitik
Radio24syv med Jørgen Ramskov i spidsen har klaget til EU over medieforligets krav om, at radiostationen fremover skal have alle sine administrative og mindst halvdelen af sine redaktionelle medarbejdere ansat vest for Storebælt. (Arkivfoto)
Radio24syv med Jørgen Ramskov i spidsen har klaget til EU over medieforligets krav om, at radiostationen fremover skal have alle sine administrative og mindst halvdelen af sine redaktionelle medarbejdere ansat vest for Storebælt. (Arkivfoto)
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Indland

Bred gruppe af medier går sammen om radiobud

Når radiokanalen, som Radio24syv i dag sender på, snart skal i udbud, vil en gruppe af medier byde sammen.
13. marts 2019 kl. 01:29 Af /ritzau/

Annonce

Jysk Fynske Medier vil stå i spidsen for en gruppe af mediers bud på den radiokanal, som Radio24syv i dag sender på.

Det skriver Mediawatch.

Det drejer sig om syv mediehuse, der går sammen om at byde på retten til at sende radio på kanalen med det formelle navn FM4:

Jysk Fynske Medier, Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Sjællandske Medier, Lollands-Falsters Folketidende, Flensborg Avis og Radio ABC i Randers.

Ydermere bakker Jyllands-Posten og Der Nordschleswiger op om ansøgningen fra de regionale medier.

I spidsen for projektet står Jysk Fynske Medier, der mener at kunne levere på politikernes ønske om en mere regionalt forankret radio.

- Vi synes, at de udmeldinger fra politisk hold om, at den (radioen, red.) skal placeres og indholdsmæssigt i højere grad afspejle det lokale er yderst interessant og relevant for os, siger Bjarne Munck, viceadministrerende direktør i Jysk Fynske Medier, til Ritzau.

Helt centralt for særligt Dansk Folkeparti i udformningen af udbudsmateriale for FM4-kanalen har været den geografiske placering af radioens hovedredaktion.

Hvor en radiostation drevet af de regionale medier skal forankres, har de dog ikke gjort sig klart endnu, fortæller Bjarne Munck.

- Vi har ikke gjort det endeligt op, men Aarhus, Herning og Odense er jo oplagt for os til at sende en del af vores udsendelser fra. Men hvor hovedkontoret præcis skal ligge, har vi ikke fastlagt endnu.

Selv om medierne, ikke overraskende, selv mener at kunne levere en god radio, så er der respekt for det produkt, der i dag bliver leveret fra København og Radio24syv.

- Først og fremmest har vi meget stor respekt for det, der laves på Radio24syv. Men vi tror, at vi kan gøre det mere lokalt og dermed gøre det relevant for en større målgruppe, der ikke har det nuværende formats interesse.

- Men der er ingen tvivl om, at der er nogle dygtige kræfter på Radio24syv, og dem vil vi i givet fald også overveje, hvordan de i givet fald vil kunne køre videre, siger Bjarne Munck.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

Annonce