cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Britisk koreograf død kort efter aflyst ballet i Danmark

Den britiske koreograf Liam Scarlett er fundet død, oplyser hans familie til flere medier. Han blev 35 år.
17. april 2021 kl. 14:58 Af Ritzau

Den britiske koreograf Liam Scarlett er død - 35 år. Det oplyser hans familie lørdag ifølge flere britiske medier. Dødsårsagen oplyses ikke.

- I den svære tid for vores familie beder vi offentligheden om at respektere vores privatliv, så vi kan sørge over vores tab, lyder det i en udmeldingen.

Scarlett var koreograf på forestillingen "Frankenstein", der skulle have haft premiere på Det Kongelige Teater i foråret 2022.

Fredag blev det dog meldt ud, at den er blevet droppet. Det skyldes, at der var kommet oplysninger frem om "uacceptabel adfærd" fra koreografen under prøveforløb i 2018 og 2019 ifølge teatret.

Det Kongelige Teater er dybt berørt af nyheden, siger teaterchef Kasper Holten i en skriftlig kommentar til flere medier.

Annonce

- Vores tanker går til hans efterladte. Vores fokus er nu på vores medarbejdere og på at hjælpe og støtte dem i den kommende tid, skriver han.

Liam Scarlett blev en del af det britiske balletkompagni Royal Ballet som danser i 2006. I 2012 stoppede han for at fokusere på at være koreograf.

Det britiske kompagni siger ifølge nyhedsbureauet i en meddelelse, at det er "dybt berørt af nyheden om Liam Scarletts død".

Hans tid hos kompagniet stoppede i marts sidste år, efter at han blev anklaget for krænkende adfærd. En undersøgelse frikendte ham dog senere, skriver AFP.

Siden har Det Kongelige Teater haft en dialog med teatrets egne medarbejdere, som har samarbejdet med den pågældende koreograf.

Annonce

Det er den proces, der fredag førte til, at teatret aflyste den kommende forestilling. Det vil til maj blive offentliggjort, hvad der skal erstatte den nu aflyste ballet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE