cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Brostrøm tvivler på vaccine: Må klare os med Pfizer og Moderna

Vaccinen fra tyske CureVac kommer formentlig ikke til at spille rolle i dansk vaccinationsprogram.




10. juni 2021 kl. 13:04 Af Ritzau

En ny vaccine fra den tyske virksomhed CureVac er forsinket og kommer næppe til at spille en rolle i det danske vaccinationsprogram.

Det fortæller Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, på et pressemøde torsdag.

- Vi må se i øjnene, at vi må udrulle vores vaccineprogram med de to vacciner, vi har, siger Søren Brostrøm ifølge DR på et pressemøde med henvisning til vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

CureVac er i øjeblikket ved at afslutte de afgørende studier med sin vaccine og har endnu ikke ansøgt om at få den godkendt. Tirsdag udtalte en tysk deltstatsminister, at vaccinen tidligst får en godkendelse i august.

Oprindeligt regnede Sundhedsstyrelsen med, at de første CureVac-doser kunne komme i juni, men siden er tidspunktet blevet rykket, ligesom at mængden af forventede doser er blevet nedjusteret.

Annonce

I Sundhedsstyrelsens nuværende vaccinekalender forventes 40.000-70.000 CureVac-doser om ugen i juli, men den plan skal ifølge Søren Brostrøm opdateres.

Han siger samtidig på pressemødet, at de manglende leverancer fra CureVac ikke får nogen store konsekvenser for, hvornår den danske befolkning er færdigvaccineret. Det vil være i september, siger han på pressemødet.

Ud over Pfizer/BioNTech og Moderna er Sundhedsstyrelsen ved at overveje, om den vil tage den skrottede Johnson & Johnson-vaccine tilbage i vaccinationsprogrammet.

Sundhedsstyrelsens vaccinationsplan er skredet flere gange.

Oprindeligt var forventningen i januar, at alle i Danmark kunne være færdigvaccinerede 27. juni, men siden er datoen blevet skubbet mange gange.

Annonce

Det skyldes, at der ikke er kommet så mange vacciner som ventet, og at Sundhedsstyrelsen besluttede at skrotte både AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaccinen fra det generelle vaccinationsprogram.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE