cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Bulgarsk vognejer snød med køre-hviletid - risikerer kørekortet

Chauffør får bøde for at tale i mobil og står også til at miste kørekortet for at snyde med køre-hviletid.
23. april 2021 kl. 10:57 Af Ritzau

En bulgarsk lastbilchauffør, der også er direktør for sit eget vognmandsfirma, har fået en bøde på 157.500 kroner for at tale i mobil, men han kørte.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Men dermed er chaufførens trængsler ikke overstået, da han blev standset torsdag af en patrulje fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi

Lastbilchaufføren blev standset på Silkeborgmotorvejen ved Låsby, da han talte i mobiltelefon, mens han kørte.

En teknisk undersøgelse af lastbilen viste også, at lastbilens takograf var blevet manipuleret. Manipulationen betød, at takografen ville kunne registrere hvil, selv om lastbilen kørte.

Annonce

På den baggrund stod chaufføren til en bøde på 157.500 kroner. Chaufføren erkendte sigtelserne. Men han kunne ikke fremskaffe de 157.500 kroner. Derfor blev lastbilen taget med af politiet.

Sagen skal senere for retten i Horsens. Domstolen skal afgøre, om chaufføren også skal have en ubetinget frakendelse af førerretten.

Tungvogncenter Syd varetager den operative kontrol af tunge køretøjer.

Tungvognscentrets arbejdsområde er primært den vejsidekontrol, der omhandler kontrol af lastbiler, busser samt traktorer og landbrugsredskaber på vejnettet.

Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransporter, miljøfarligt affald, overholdelse af miljøzoner, dyretransporter samt cabotagekørsel.

Annonce

Tungvognscenter Syd har base i Sydøstjyllands Politi og dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE